COOL-tura znanosti,
voditeljica: Magdalena Matić, suradnici: Josipa Puškarić i Marko Župarić

Datum i vrijeme:
četvrtak 13.5.2021., 10:00 - 10:30
petak 14.5.2021., 15:00 - 15:30

Organizacija:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Vladimira Preloga 1, 31000 Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
radionica je isključivo predviđena za učenike osnovnih škola (1-4 razred)

Lokacija (prostorija):
FAZOS, Multimedijski atrij

Detalji:

Počnimo istraživati! Krenite s nama na zanimljivo putovanje tijekom kojega ćemo svi biti znanstvenici na jedan dan. Što sve čini kulturu znanosti? Na ovo složeno pitanje, naći ćemo odgovore kroz zanimljive i jednostavne pokuse. Zajedno ćemo kroz igru naučiti više o nevjerojatnom svijetu znanosti.

Biografija:

Magdalena Matić, mag. biol.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Zavod za fitomedicinu, magdalena.matic@fazos.hr

Magdalena Matić rođena je u Vinkovcima, a osnovnu školu i Opću Gimnaziju završila je u Županji. 2018. godine diplomirala je na Odjelu za biologiju, Sveučilišta J. J. Strossmayera, a iste godine počinje raditi na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti kao asistent na projektu Hrvatske zaklade za znanost. Završila je i pedagoško-psihološko-didaktičko-metodička izobrazbu na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Tijekom studiranja tri puta je sudjelovala na promoviranju znanosti u sklopu Tjedna mozga, vodeći radionice za učenike osnovnih škola.

Josipa Puškarić, mag.ing.agr.

Fakultet Agrobiotehničkih znanosti Osijek, Zavod za fitomedicinu, Centralni laboratorij za fitomedicinu, josipa.puskaric@fazos.hr

Josipa Puškarić, mag.ing.agr. rođena je 29. travnja 1990. godine u Osijeku. Od 2016. godine radi na Fakultetu Agrobiotehničkih znanosti Osijek kao asistent na Zavodu za fitomedicinu. Poslijediplomski doktorski studij Poljoprivredne znanosti, smjer Zaštita bilja, upisala je 2016/2017. akademske godine na Fakultetu Agrobiotehničkih znanosti Osijek. Tijekom rada bila je na usavršavanju iz nematologije u Sofiji, Bugarska te sveučilištu u Wageningenu, Nizozemskoj. Suradnik je na UIP HRZZ projektu te Erasmus KA2 projektu. Član je  Hrvatskog društva biljne zaštite (HDBZ) te International Organisation for Biological Control (IOBC).

Marko Župarić, univ. bacc. ing. agr.

Student 1. godine diplomskog sveučilišnog studija Bilinogojstvo, smjer Zaštita bilja, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek