Radionica za djecu 5. i 6. razreda o važnosti razvijanja KULTURE očuvanja mora i oceana, jer čine važan dio KULTURNE baštine čovječanstva. Neka zaštita prirode općenito, a mora i oceana posebno, bude dio naše KULTURE.
Autori: Mira Lulić i Nikola Trošelj

Datum i vrijeme:
srijeda 12.5.2021., 14:00 - 14:45

Mjesto održavanja:
Pravni fakultet, Stjepana Radića 13, 31000 Osijek

Vrsta događanja:
Multimedijalna prezentacija

Publika:
5. i 6. razredi osnovnih škola

Lokacija (prostorija):

https://rise.articulate.com/share/uT2de7nNeXuMIuSdlvvZR7BST8BLgCJd?fbclid=IwAR3aO_LCGq4_f0n78piHCmA7oWjFEVrM02PqP4vU9e4WI86TRgVw6YjLAXA#/

Detalji

Mora i oceani kao važan dio svjetske kulturne baštine.
U okviru ove prezentacije učenici 5. i 6. razreda naučit ćete u par dana kako svatko od nas može zaštiti naša mora i oceane.
Malim i nezahtjevnim aktivnostima svakog dana možemo pridonijeti da naš planet Zemlja postane čišći i uredniji, a oceani i mora postanu sretna i zdrava mjesta velike vrijednosti i iznimne ljepote. Prvo ćemo pogledati s kojim se problemima suočavamo kao posljedica onečišćenja mora i oceana i koje su to opasnosti koje im svakodnevno prijete, a onda kako i djeca mogu pomoći našim morima i oceanima. Teme su podijeljene u tri velike cjeline, koje možete proučiti u više dana.

Prezentaciju možete gledati na kompjutoru, tabletu ili mobitelu u browserima: Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge i Safari. Može se pregledati u školi i kod kuće, samostalno ili u grupi.

Biografija:

Predavači:

Prof. dr. s. Mira Lulić, redovita profesorica u trajnom zvanju, Pravni fakultet Osijek
Životopis na:
https://ljudska-prava.pravos.hr/pages/polazna/voditeljica-prof.-dr.-sc.-m.-lulic.php

Suradnik:

učenik Nikola Trošelj, 5.a razred O.Š. Franje Krežme