Kemija kroz pokuse 2,
voditelji: Ana Amić, suradnici: Valentina Bumba, Veronika Caha, Josip Lujanac, Marija Terzić, Martina Herendić, Hana Zajkić, Cristina Maligec i Ana-Marija Budeš

Datum i vrijeme:
četvrtak 13.5.2021., 16:00 - 16:45

Organizacija:
Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje, Ružina 32, 31000 Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
viši razredi osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Klasje

Detalji:

Cilj radionice je zanimljivim pokusima pojednostavniti opće kemijske pojmove i približiti ih učenicima viših razreda osnovne škole. Neki od pokusa su Krvavi čavlić, Semafor, Kameleon, Kišni oblak u čaši, Aristotelovo jaje i drugi.

Biografija:

Voditeljica:

Doc. dr. sc. Ana Amić, Odjel za kemiju

Studirala sam na Odjelu za kemiju i Odjelu za biologiju, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Tijekom studija primila sam Rektorovu nagradu i nagradu Lions kluba Osijek. Doktorirala sam u svibnju 2017. godine. Sudjelujem u organizaciji i realizaciji nastave nekoliko predmeta na preddiplomskom studiju kemije. Područja rada su računalno istraživanje antioksidacijskih mehanizama polifenolnih spojeva, kemizam okoliša te organske sinteze. Sudjelovala sam na nekoliko međunarodnih i domaćih skupova. Član sam Hrvatskog kemijskog društva.

Suradnici:

Valentina Bumba, studentica, Odjel za kemiju


Valentina Bumba je rođena 11. kolovoza 1997. godine u Požegi. Nakon završene Prirodoslovno-matematičke gimnazije u Požegi, upisuje preddiplomski studij kemije na Odjelu za kemiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od 2019. godine studentica je I. godine diplomskog studija kemije (istraživački smjer) na Odjelu za kemiju. Sudjelovala je u brojnim aktivnostima kao što je Smotra sveučilišta, Advent kreativnosti i dr.

 

Veronika Caha, studentica, Odjel za kemiju

Veronika Caha je rođena 25. svibnja 1997. godine u Bjelovaru. Pohađala je Opću gimnaziju u Daruvaru i upisala 2016.  godine preddiplomski studij kemije na Odjelu za kemiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od 2019. godine studentica je I. godine istraživačkog studija kemije Odjela za kemiju. Sudjelovala je u brojnim aktivnostima Odjela za kemiju kao što su Dani otvorenih vrata, Božićne radionice, Advent kreativnosti i dr.

 

Josip Lujanac, student, Odjel za kemiju

Josip Lujanac je rođen 5. ožujka 1998. godine u Požegi. Nakon završene škole za kemijskog tehničara, upisuje preddiplomski studij kemije na Odjelu za kemiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od 2019. godine student je I. godine istraživačkog studija kemije Odjela za kemiju. U slobodno vrijeme sudjeluje u 23. Smotri sveučilišta – Odjel za kemiju.

 

Marija Terzić, studentica, Odjel za kemiju

Rođena sam 13. prosinca 1996. godine u Slavonskom Brodu. Nakon završene opće gimnazije upisala sam preddiplomski studij kemije na Odjelu za kemiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od 2019. godine sam studentica diplomskog studija kemije - istraživački smjer. Do sada sam sudjelovala posterskim priopćenjem na Internacionalnoj konferenciji Voda za sve (2019.), kao volonter na Danima mladih istraživača (2019.), u radionicama na Smotri Sveučilišta J. J. Strossmayera (2019.) i na Adventu kreativnosti (2019.). 

 

Martina Herendić, studentica, Odjel za kemiju

Martina Herendić rođena je 27. srpnja 1997. godine u Zagrebu. Završila je srednju Farmaceutsku školu u Pregradi nakon koje je odradila stručni staž u ljekarni Naglić, Beblje, Pernar u Zaprešiću. Nakon stažiranja upisala je preddiplomski studij Odjela za kemiju na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku. Tijekom preddiplomskog studija položila je treći stupanj (B1/1) engleskog jezika u Lingui. Od 2019. godine studentica je I. godine istraživačkog studija kemije Odjela za kemiju. Sudjelovala je u raznim aktivnostima fakulteta (smotra, radionica).

 

Hana Zajkić, studentica, Odjel za kemiju, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Hana Zajkić rođena je 20. ožujka 1998. godine u Osijeku. Nakon završene I. Gimnazije u Osijeku 2016. godine, upisuje preddiplomski studij kemije na Odjelu za kemiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Nakon završenog preddiplomskog studija kemije, 2020. godine upisuje diplomski studij kemije – istraživački i nastavnički smjer na Odjelu za kemiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Sudjelovala je na seminaru i radionicama „Primjena rekombinantne DNA tehnologije u biotehnologiji“ na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 2020. godine.

 

Ana-Marija Budeš, studentica, Odjel za kemiju, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Ana-Marija Budeš rođena 12. travnja 1997. godine u Osijeku. Nakon završene Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku, upisuje preddiplomski studij kemije na Odjelu za kemiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od 2020. godine studentica je istraživačkog i nastavničkog studija Odjela za kemiju. Sudjelovala je na seminaru i radionici „Primjena rekombinantne DNA tehnologije u biotehnologiji“ na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 2020. godine.

 

Cristina Maligec, studentica, Odjel za kemiju

Rođena sam 21. listopada 1998. godine u Zagrebu. Nakon završene opće gimnazije upisala sam preddiplomski studij kemije na Odjelu za kemiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Do sada nisam sudjelovala u izbornim aktivnostima na Odjelu za kemiju, ali bih voljela to promijeniti.