Matematički mobili,
voditeljica: Zlata Dolaček-Alduk, suradnice: Božica Dea Matasić, Tanja Sušac i Biljana Kodžoman

Datum i vrijeme:
utorak 11.5.2021., 9:00 - 12:00

Organizacija:
Građevinski i arhitektonski fakultet, Vladimira Preloga 3, CAMPUS Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):
GRAFOS (vanjski, natkriveni prostor)

Detalji:

Esteski principi se obrazlažu matematičkim modelima. Kao simetrija, zlatni rez, ritam i ravnoteža primjenjuju se u umjetnosti. U ovoj radionici ćemo koristii ravnotežu za vježbanje matematike i za izradu umjetničkih kinetičkih objekata – mobila. Brojevi će postati vizualne težine koje ćemo uravnotežiti njihovim pravilnim izborom i položajem u konstrukciji mobila. Trebalo bi ponoviti zbrajanje i oduzimanje brojeva do 100!

Biografija:

izv.prof.dr.sc. Zlata Dolaček-Alduk, dipl.ing.građ.

Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek

Rođena 1971. godine u Osijeku. Od 1997. godine zaposlena je na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Osijek u Zavodu za organizaciju, tehnologiju i menadžment. Područja nastavnog i znanstvenog rada su organizacija i tehnologija građenja, upravljanje kvalitetom i upravljanje projektima. Kao voditeljica i suradnica uključena je u realizaciju više projekata iz područja razvoja i primjene Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, razvoja i primjene sustava upravljanja kvalitetom u visokom obrazovanju te stručnih projekata iz područja organizacija i tehnologije građenja. U okviru ERASMUS programa 2013. godine stručno se usavršavala na Bauhaus-Universistät Weimar, Fakultät Bauingenieurwesen.

http://www.gfos.unios.hr/cv/preddiplomski-sveucilisni-studij-gradevinarstvo/zlata-dolacek-alduk

 

 

izv.prof.art. Božica Dea Matasić

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

Božica Dea Matasić diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1996. godine.  Održala je više od dvadeset samostalnih i sudjelovala na više od pedeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. U MAMAC-u u Nici 2012. godine predstavila se na samostalnoj izložbi svojim nagrađivanim projektom interaktivnih kinetičkih objekata Panacea. Od 1998. do 2006. godine radila je kao voditeljica Galerije SC. Jedna je od urednica monografije izašle 2005. godine povodom četrdeset godina rada Galerije SC. Autorica je dvanaest javnih radova te dobitnica više nagrada među kojima su Priznanje žirija IX. trijenala hrvatskog kiparstva 2009. godine; Nagrada publike na izložbi T-HT nagrada @ msu.hr 2011., Nagrada mediteranskog kiparskog simpozija Dubrova, Labin, 2012. te, kao koautorica, prve nagrada na natječaju za izradu idejnog kiparsko-arhitektonskog rješenja Spomen obilježja Žarku Kaiću. Njezina monografija izašla je u nakladi izdavačke kuće Kontura 2016. godine.

 

Tanja Sušac, dipl. učiteljica

Osnovna škola „Matija Gubec“, Čeminac

Tanja Sušac diplomirana je učiteljica razredne nastave u zvanju učitelj savjetnik. Zaposlena je u Osnovnoj školi „Matija Gubec“ u Čemincu. Razrednica je 2. razredu. Organizacijske vještine izgradila je tijekom učiteljskog rada, rada na projektima, organiziranjem javno kulturnih događanja u školi i mjestu rada, suradnjom s udrugama i organizacijama te vođenjem stručnog aktiva razredne nastave u školi. Umjetničke vještine stekla je pripremajući i vodeći javno kulturne predstave u školi, pisanjem autorskih tekstova za predstave, izrađujući kostime i scenografiju za predstave, estetskim uređenjem školskih panoa, pripremajući tematske izložbe otvorene za javnost te vođenjem novinarske i dramske sekcije i uređenjem školskog godišnjaka.

 

Biljana Kodžoman, dipl. učiteljica

Osnovna škola Darda, Darda

Biljana Kodžoman je diplomirana učiteljica razredne nastave u zvanju učitelj mentor. Zaposlena je u Osnovnoj školi Darda u Dardi. Razrednica je 2. razredu. Osim učiteljskog rada organizirala je kulturna i javna događanja, organizirala međuškolska pjevačka natjecanja, od kojih se vrijedno izdvojiti tradicionalno pjevačko natjecanje „Đola fest“, na kojem je 2018. godine sudjelovalo 25 malih pjevača. Organizirala je školske predstave, pripremajući autorskih glazbeno-dramsko-scenskih točaka.