Rasplešimo mozak,
voditeljica: Senka Gazibara, suradnice: Antonija Blažević, Maja Stočko i Arijana Tomić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 10.5.2021., 20:00 - 21:00

Organizacija:
Plesni klub Broadway, Gacka 10, Trgovački centar Konzum

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole

Lokacija (prostorija):
PKB

Detalji:

Cilj je radionice ukazati na pozitivan utjecaj plesa na razvoj mozga. Kroz različite aktivnosti kreativnoga plesa učenicima će se objasniti povezanost plesa i jačanja neuronskih veza. Sudionici će otkrivati dobrobiti plesa za mentalno i fizičko zdravlje čovjeka. Demonstrirat će aktivnosti plesa koje pomažu smanjenju vrtoglavice i održavanju ravnoteže, kao i poboljšanju pamćenja. U individualnom i grupnom radu sudionici će rasplesati svoj um i tijelo potičući pozitivne emocije u sebi i drugima.

Biografija:

Voditeljica:

Dr.sc. Senka Gazibara, Odsjek za pedagogiju, Filozofski fakultet Osijek

Senka Gazibara rođena je 14. veljače 1987. godine u Osijeku. Od 2013. godine zaposlena je na radnom mjestu asistentice na Odsjeku za pedagogiju, Filozofski fakultet u Osijeku (grana: didaktika), a od 2019. godine na radnom mjestu poslijedoktoranda. Poslijediplomski doktorski studij pedagogije završila je 1. ožujka 2018. obranom doktorskoga rada pod nazivom „Aktivno učenje kao didaktičko-metodička paradigma suvremene nastave“ te stekla akademski stupanj doktorice znanosti iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja pedagogije. Područje njezina znanstvenog interesa je didaktika, multimodalna pedagogija, a osobito aktivno učenje te kreativni ples i pokret u nastavi. Članica je Hrvatskog pedagogijskog društva, voditeljica i članica Plesnog kluba Broadway te članica DaCi ‒ Dance and the Child International; Ples i dijete – daCi Hrvatska.

Bibliografija: http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=338516

 

Suradnice:

Antonija Blažević, dipl.iuri, voditeljica plesnih tehnika u Plesnom klubu Broadway u Osijeku

Antonija Blažević rođena je 21. listopada 1982. godine u Osijeku. Sveučilišni dodiplomski studij prava završila je 2015. godine, te na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu program plesnog obrazovanja smjer Voditelj plesnih tehnika 2013. godine. 2017. godine upisuje poslijediplomski studij kreativne terapije pokretom i plesom na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Od 2008. do 2015. godine bila je voditeljica plesne igraonice u Dječjem vrtiču Pčelica u Osijeku. Od 2010. do 2013. godine volontira u Udruzi Breza i sudjeluje u organizaciji „Zemlje bez granica“. Od 2007. godine radi u Plesnom klubu Broadway.

https://www.facebook.com/plesni.klub.Broadway/

 

Maja Stočko, studentica građevine, Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek

Maja Stočko rođena je 22. travnja 1993. godine u Osijeku. Prirodoslovno-matematičku gimnaziju završila je 2011. godine. Sveučilišni preddiplomski studij građevine završila je 2018. godine i trenutno je na 2. godini diplomskog studija građevine, smjer Organizacija, tehnologija i menadžment građenja. Dugogodišnja je članica i voditeljica plesnog kluba Broadway.

 

Arijana Tomić

Arijana Tomić rođena je 4. prosinca 1995. godine u Osijeku. Prirodoslovno-matematičku gimnaziju završila je 2014. godine. Sveučilišni diplomski studij Engleskog jezika i književnosti i Pedagogije završila je 2019 . Od 2007. godine aktivna je članica, a od 2019. godine i voditeljica plesnog kluba Broadway.