Znanstvena znatiželja,
predavačica: Željka Dujmić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 10.5.2021., 10:00 - 10:45

Mjesto održavanja:
Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek; Fakultet sestrinstva Sl.Brod; Srednja medicinska škola Sl.Brod 3 razred, Ul. Vatroslava Jagića 3a, 35000, Slavonski Brod

Vrsta događanja:
ONLINE PREDAVANJE

Publika:
učenici srednje medicinske škole

Lokacija (prostorija):
FDMZ, Fakultet sestrinstva Sl.Brod, online putem aplikacije MS Teams

Detalji

Svaka znanstvena disciplina ima svoje odrednice po kojima se razlikuje od ostalih. Upoznavanje sa  osnovim  karakteristikama  svake pojedine znanstvene grane otvara nebrojene mogućnosti  novih ideja i mogućih realizacija.

Najnovija otkrića svakodnevno poboljšavaju kvalitetu života, produženje zdravlja, globalnu infomiranost, bolju  zaštitu ali i opasnost.

Koristeći svakodnevno nove znanstvene spoznaje i uživajući u njihovim prednostima  dobijamo poticaje da i sami uđemo u taj svijet neslućenih mogućnosti.

Brzo i svakodnevno informiranje nam omogućava da i iz naše sredine pratimo  i aktivno učestvujemo u najnovijm spoznajama  i da sami kreiramo različita istraživanja. Postojanje umreženih  suradničkih baza nam omogućava online uključivanje u istraživačke i  stvaralačke procese.

 Cilj predavanja je popularizacija  znanosti  i dostupnost znanstvenih sadržaja na uređen i predvidiv  način.

 

Biografija:

Željka Dujmić, mag. med. techn., predavač

FDMZ/ katedra za sestrinstvo i palijativnu medicinu

Željka Dujmić, mag. med.techn., rođena 1977. godine. Od 1997 radi kao medicinska sestra na Odjelu za neonatologiju- intezivna OB ”Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod. Od 2011 godine radi kao medicinska sestra za kvalitetu zdravstvene njege  a od 2016 godine kao medicinska sestra za intrahospitalne infekcije u Jedinici za kvalitetu OB ”Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu. Završila srednju medicinsku školu u Slavonskom Brodu 1996 godine, te je kroz svoj rad medicinske sestre u matičnoj bolnici stjecala iskustva i obrazovala se i 2007 godine stječe zvanje stručna prvostupnica sestrinstva a 2011 godine i sveučilišna prvostupnica sestrinstva na Medicinskom fakultetu, Osijek.  Diplomski studij sestrinstva, Medicinskog fakulteta Osijek završava 2013.godine  i stječe zvanje mag.med.techn.

U razdoblju od 2017. prisutna je na FDMZ u Osijeku kao asistent, a od svibnja 2019, god kao predavač istog fakulteta. Tijekom navedenog perioda je obavljala nastavne aktivnosti na preddiplomskom i diplomskom studiju. 

Tijekom proteklih godina prisustvovala je nizu domaćih i međunarodnih simpozija i tečaja te objavila 13 znanstvenih i stručnih članaka na međunarodnim simpozijima i časopisima.

Aktivna je članica HUMS i HKMS.

Aktivno se služi engleskim, talijanskim i njemačkim jezikom.