Online život u Minecraftu, voditelji: Gordana Bertović, Valentina Blašković

Datum i vrijeme:
srijeda 4.5.2022., 10:00 - 10:45

Organizacija:
Područna škola Bernarda M. Luketicha, Gornje Zagorje 13, Gornje Zagorje

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
5. i 6. razred osnovne škole

Lokacija (prostorija):
PŠBML

Detalji:

Cilj ove radionice bit će upoznavanja učenika s Nobelovom nagradom za mir i nekim od prethodnih dobitnika, pružajući priliku učenicima da istražuju i uče o različitim postignućima prethodnih nobelovaca, kao i o njihovoj vlastitoj kulturi kroz Minecraft: Education Edition.
Ova radionica potaknut će učenike na kreativno razmišljanje, rješavanje problema i bolje razumijevanje demokracije, građanstva i mira. Kroz radionicu radit ćemo na uvažavanju demokracije kao temeljne značajke stabilnog i mirnog svijeta, podizanju svijesti i razumijevanje potrebe za mirnim rješavanjem izazova i pitanja u našem društvu. Radionicom planiramo omogućiti učenicima da postanu aktivni u društvu, tražeći promjena koja su bitna za poboljšanje života zajednice oko njih.
Radionica će izazvati učenike da pokažu učenje kroz interaktivne aktivnosti

Biografija:

Gordana Bertović, prof. vjeronauka, savjetnica u zvanju, zaposlena kao vjeroučiteljica u Prvoj osnovnoj školi Ogulin, predaje vjeronauk od 1. – 8. razreda u PŠ Bernarda M. Luketića u Zagorju Ogulinskom. Bila je voditeljica ŽSV Gospićko-senjske biskupije, članica državnog povjerenstva za natjecanje iz vjeronauka. Pohađala je treninge koje je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za znanost I obrazovanje, Visoko učilište Algebra, Britisch Council, i Microsoft, završila trening Mentoring+ (vještine razvojnog mentorstva). Sudjelovala u brojnim aktivnostima profesionalnog razvoja I tako stjecala znanja I vještine koje su joj bile potrebne u radu s učenicima u razredu. Stekla je Microsoftov certifikat - MIE eXpert (Microsoft Innovative Educator). Članica je radne skupine pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a kao mentor škole za život održava savjetničke posjete, snimala videolekcije – Škola za život – za 3. razred osnovne škole od ožujka do lipnja 2020, te u projektu i-nastava Ministarstva za učenike četvrtog razreda u školskoj godini 2020./2021., članica je povjerenstva za prosudbu udžbenika za predmet Katolički vjeronauk. Mentorica je učenicima na natjecanjima iz vjeronauka, na natječaju duhovnog stvaralaštva Stjepan Kranjčić, Microsoftovih natjecanja iz Minecrafta. U školi provodi projekte sa svojim učenicima. Od Hrvatskog sabora kulture primila je priznanje za 25-godišnji rad na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture, Dobitnica je nagrade MZO za najuspješnijeg odgojno-obrazovnog djelatnika u šk. god. 2020./2021.

Valentina Blašković, rođena 4. veljače 1987. u Ogulinu. Diplomirala je 2011. godine na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje magistre primarnog obrazovanja s modulom Informatika. Trenutno radi kao učiteljica Informatike u Prvoj osnovnoj školi Ogulin. Završila je početnu edukaciju i dodatne online edukacije mentora uključenih u projekt Croatian Makers Lige, te aktivno sudjeluje u natjecanjima. Završila je početnu i naprednu edukaciju za mentore projekta BBC micro:bit STEM revolucije i ProMikro, te na satovima informatike svakodnevno koristi micro:bitove. Uključila je školu u projekt Internet of Things, te završila osnovnu i naprednu edukaciju za njih. Potpredsjednica i voditeljica je programa i radionica Robotike u Društvu pedagoga tehničke kulture Ogulin. Radila je kao član povjerenstva za prosudbu udžbenika i radnih bilježnice za predmet Informatika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Dobitnica je nagrade od strane Ministarstva za najbolji digitalni obrazovni sadržaj, među 100 izabranih u prosincu 2018., te je dobitnica nagrade MZO za najuspješnijeg odgojno-obrazovnog djelatnika 2018./2019., 2019./2020 i 2020./2021.godine. Dobitnica je Hrvatskog Robotičkog Saveza za edukaciju u robotici, odnosno izuzetan prinos razvitku i unaprjeđenju izvanškolskog i izvannastavnog odgoja i obrazovanja na području robotike u 2019., te je dobila godišnju nagradu Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2020.godinu. Sudjelovala je u izradi inovativnih metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojnoobrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu, te je snimala videolekcije – Škola za život – za 2.razred osnovne škole od ožujka do lipnja 2020, te u projektu i-nastava Ministarstva za učenike razredne nastave u školskoj godini 2020./2021