Predstavljanje radio upravljanih jedrilica, voditelji: Tomi Šoletić i Ivan Grgić

Datum i vrijeme:
subota 29.4.2023., 17:00 - 18:00

Mjesto održavanja:
Akumulacijsko jezero Orašac, Na brijegu 17, Orašac

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
viši razredi osnovne škole, srednja škola

Lokacija (prostorija):
AJO

Detalji

Stvorena je jedinstvena lokacija s posebnim uvjetima na akumulacijskom jezeru u Orašcu. Zapuštena lokacija se revitalizirala naporima lokalnih udruga, JK Hydro i MO Orašac u svrhu kreiranja novog mjesta zajednice te poligona za jedrenje s modelima za buduće uzraste. Jedrilice klase Dragon Force 65 su idealni modeli za početak i ulazak u jedriličarsko modelarstvo. Ova kalsa je podržana od Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatskog jedriličarskog saveza kroz projekt razvoja radio upravljanog (RU) jedrenja vezan uz djecu i mlade klasom DF65.

Biografija:

Tomi Šoletić po struci je arhitekt i dizajner. Živi i radi u Dubrovniku gdje vodi vlastiti studio za dizajn i arhitekturu - Studio Placet. Strastveni je jedriličar, suosnivač jedriličarskog kluba Hydro  i voditelj sekcije radio upravljanih jedrilica.

 

Ivan Grgić je po zvanju inženjer nautičkog turizma, jedriličar i skiper s dugogodišnjim iskustvom u visokom turizmu. Od 2008. je zapovjednik na privatnoj motornoj jahti.

 

Jedriličarski klub Hydro je udruga čiji je cilj promicanje, unapređenje i razvoj jedrenja te svih ostalih sportova koji su povezani s morem, podučavanje i usavršavanje djece i odraslih pomorskim vještinama i tehničkoj kulturi na moru.

Napomene:

Molimo sve zainteresirane za radionice koje organizira Centar za mlade Dubrovnik, Centar brodomaketarstva i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, da se zbog organizacijskih razloga najave za sudjelovanje na e-mail: ztkdubrovnik@gmail.com 

Molimo sve zainteresirane za predavanje i radionice Zero waste boje, da zbog organizacijskih razloga, iskažu svoj interes za sudjelovanje suorganizatoru Gradu Dubrovniku, Upravnom odjelu za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, zaključno do četvrtka 6. svibnja 2021. do 12 sati na sljedeću elektronsku adresu: urbanizam@dubrovnik.hr