Hotel za kukce, voditeljica: Marija Medović

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 10:00 - 11:30

Organizacija:
Javna ustanova rezervat Lokrum, Otok Lokrum - posebni rezervat šumske vegetacije

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
5., 6., 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
JURL - Posebni rezervat šumske vegetacije “Otok Lokrum”

Detalji:

Hotel za kukce pruža korisnim kukcima idealno sklonište od niskih temperatura i nepovoljnih uvjeta za vrijeme zime, a tijekom ljeta sigurno stanište za život i razmnožavanje.
Korisni kukci pomažu u oprašivanju i razmnožavanju biljaka, važni su predatori nepoželjnih vrsta kukaca koji oštećuju biljke i prenose razne vrste bolesti.
Odumrla stara stabla također su važno stanište korisnim kukcima.

Edukativna radionica „Hotel za kukce“ započinje uvodnim predavanjem u učionici na otvorenom, a nakon predavanja polaznici će s voditeljicom radionice izraditi hotel za kukce.
Cilj radionice je podizanje svijesti o potrebi očuvanja bioraznolikosti.

Biografija:

Marija Medović rođena je 1995. godine u Zadru gdje je završila Opću Gimnaziju Jurja Barakovića. Titulu mag. ing. agr. stekla je na diplomskom studiju Voćarstva na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Od svibnja 2020. godine zaposlena je u Javnoj ustanovi Rezervat Lokrum na mjestu stručnog suradnika za krajobraznu arhitekturu. Od lipnja 2021. godine članica je projektnog tima “Povijesni vrtovi dubrovačkog područja”.

Napomene:

Molimo sve zainteresirane za radionice koje organizira Centar za mlade Dubrovnik, Centar brodomaketarstva i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, da se zbog organizacijskih razloga najave za sudjelovanje na e-mail: ztkdubrovnik@gmail.com 

Molimo sve zainteresirane za predavanje i radionice Zero waste boje, da zbog organizacijskih razloga, iskažu svoj interes za sudjelovanje suorganizatoru Gradu Dubrovniku, Upravnom odjelu za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, zaključno do četvrtka 6. svibnja 2021. do 12 sati na sljedeću elektronsku adresu: urbanizam@dubrovnik.hr