Začini života, voditelji: Jasminka Nikolić i Ivan Cikatić

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 14:00 - 16:00

Mjesto održavanja:
Osnovna škola Montovjerna, Ul. dr. Vladka Mačeka 11

Vrsta događanja:
Radionica, prezentacija, predavanje

Publika:
5., 6., 7. i 8. razred osnovne škole

Lokacija (prostorija):
OŠM

Detalji

Što su začini i odakle dolaze? Zašto su u prošlosti imali gospodarsku i političku ulogu kao što je danas ima nafta? Upoznat ćemo se sa raznim začinima i njihovom upotrebom u svakodnevnom životu.

Biografija:

Jasminka Nikolić profesorica je geografije u osnovnoj školi više od 25 godina. Ispunja je dječja radoznalost i želja za otkrivanjem, dječja nestrpljivost uz koju predanim radom od tih malih ljudi gradimo svjesne i samokritične pojedince koji će naš svijet učiniti boljim. Uz redovnu nastavu već godinama vodi i astronomsku grupu, najprije u OŠ Lapad, a danas u OŠ Montovjerna. Osobito je raduju uspjesi učenika iza kojih stoji naporan rad.

 

Ivan Cikatić rođen je u Dubrovniku 1977. godine gdje je završio Srednju medicinsku školu. Diplomirao je na PMF-u u Zagrebu na Biološkom odsjeku. Od 2008. godine nastavnik je Prirode i društva i Biologije u osnovnoj i srednjoj školi. Sudjelovao je sa svojim učenicima u brojnim školskim natjecanjima, projektima, radionicama i edukacijama. U slobodno vrijeme piše poeziju, svira gitaru i sklada. Organizira javna stručna predavanja na temu zdrave prehrane i očuvanja okoliša.

Napomene:

Molimo sve zainteresirane za radionice koje organizira Centar za mlade Dubrovnik, Centar brodomaketarstva i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, da se zbog organizacijskih razloga najave za sudjelovanje na e-mail: ztkdubrovnik@gmail.com 

Molimo sve zainteresirane za predavanje i radionice Zero waste boje, da zbog organizacijskih razloga, iskažu svoj interes za sudjelovanje suorganizatoru Gradu Dubrovniku, Upravnom odjelu za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, zaključno do četvrtka 6. svibnja 2021. do 12 sati na sljedeću elektronsku adresu: urbanizam@dubrovnik.hr