Umjetna inteligencija - pomoćnik u pripremi nastavnih sadržaja, voditelji: Vesna Pisačić, Stjepan Pisačić

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 19:00 - 21:00

Mjesto održavanja:
Srednja škola Zlatar, Braće Radića 10, 49250 Zlatar

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
opća populacija, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola

Detalji

Cilj ove interaktivne radionice je upoznati sudionike s mogućnostima AI alata za stvaranje nastavnih aktivnosti, interaktivnih lekcija, kvizova i tečajeva, Curipod i Diffit For Teachers . 

Sudionici će se na radionici registrirati za pristup alatima, upoznati se sa sučeljem te pod vodstvom voditelja izrađivati obrazovne materijale u svakom od alata i na taj način steći temeljna znanja koja će im pomoći u daljnjoj uporabi ovih alata. Na kraju radionice, polaznici će imati priliku podijeliti i prikazati kreirane nastavne sadržaje.  

Biografija:

Vesna Pisačić, diplomirani je informatičar, 25 godina radi u Srednjoj školi Zlatar kao nastavnica informatike i računalstva. U veljači 2023. promovirana je u zvanje izvrsne savjetnice. 2023. godine završila je poslijediplomski znanstveni program iz područja edukacije darovitih RITHA (Radboud International Training on High Ability) Practitioner na Centru za društvene znanosti Sveučilišta Radboud, Nijmegen, Nizozemska. Niz godina sudjeluje na školskim, županijskim i državnim natjecanjima iz informatike. Održava radionice i predavanja za nastavnike na stručnim skupovima te priprema učenike za natjecanja iz područja informatike. S učenicima obilježava Tjedan kodiranja i Dan sigurnijeg interneta. Proteklih nekoliko godina sudjeluje u ispravljanju ispita državne mature iz informatike. Od školske godine 2018./2019. voditeljica je Županijskog aktiva nastavnika informatike za srednje škole Krapinsko-zagorske županije. Dobitnica je godišnje nagrade za najbolje odgojno-obrazovne djelatnike MZO-a za 2019., 2020. i 2023. godinu.

Stjepan Pisačić, dipl. ing. prometa, radi u Srednjoj školi Zlatar kao nastavnik prometne skupine predmeta u zvanju izvrstan savjetnik. Bio je član radne skupine za izradu standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i strukovnog kurikuluma za zanimanje Tehničar za poštanske i financijske usluge. Bio je više puta mentor pripravnicima do stručnog ispita. Od 2015. godine do danas voditelj je Međužupanijskog stručnog vijeća za logistiku i špediciju i za zračni promet. Održao je više predavanja na županijskoj i državnoj razini. Pripremio je više tematskih izložbi otvorenih za javnost, kao i javnih i kulturnih priredbi u školi te je više godina sudjelovao u pripremanju i provedbi natjecanja na razini škole. Bio je član organizacijskog odbora za organizaciju Državnog natjecanja učenika u obrazovnom sektoru promet i logistika te je bio mentor učenicima koji su imali uspješne rezultate na državnim natjecanjima. Sudjelovao je u izradi predmetnog kurikuluma te je suautor udžbenika Promet i logistika za strani jezik u struci u sklopu projekta: EDSIPI@-Engleski i njemački jezik u strojarstvu i prometu-interaktivno. Član je radnih skupina za izradu kurikuluma u sektoru Promet i logistika. Dobitnik je godišnje nagrade za najbolje odgojno-obrazovne djelatnike MZO-a za 2020., 2022. i 2023. godinu.

Napomena:

Potrebna je prijava na radionicu preko poveznice

https://forms.gle/pJiUnKdVCkvKwnoK7