Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2024. [.pdf]
> Lista sažetaka i životopisa [.pdf]

Sunčevo (ne)vrijeme i geomagnetske oluje, Karlo Bermanec

Datum i vrijeme:
utorak 23.4.2024., 19:00 - 20:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole i srednja škola

Lokacija (prostorija):
Mala dvorana

Detalji

Trenutno se nalazimo u takozvanom 25. Solarnom ciklusu, očekujemo da će se aktivnost Sunca povećati prema sljedećem predviđenom maksimumu u srpnju 2025. godine. Što to znači za naš planet, tehnologiju i nas zemljane?

Biografija:

Rođen je 1984. g. u Zagrebu gdje je pohađao osnovnu školu Jure Kaštelana i Poštansku i telekomunikacijsku srednju školu, a diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, na smjeru Radiokomunikacije i profesionalna elektronika.

Tijekom 2010. g. radio je kao profesor elektrotehničkih predmeta u srednjoj školi Sesvete, a sada je zaposlen u Hrvatskom Telekomu. Početkom akademske godine 2018. g. bio je honorarni asistent na TVZ-u za elektrotehniku.

Član je Hrvatske udruge za promicanje i zaštitu geološke baštine ProGEO-Hrvatska, i održava javna predavanja te sudjeluje u radionicama iz astronomije i geologije u sklopu "Skoka u znanost" u Sisku, Festivala znanosti u Zagrebu i na Rabu, Rapske noći istraživača, Mjeseca astronautike i Dana asteroida. Koautor je dvije znanstveno-popularne izložbe.