Korištenje Github Copilot alata u programiranju (Danijel Pobi)

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 16:30 - 17:15

Mjesto održavanja:
Tehnička škola Ruđera Boškovića (Ul. Stanka Vraza 15, 32100, Vinkovci)

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, opća populacija

Lokacija (prostorija):
A020

Detalji

AI u nastavi programiranja je primjena umjetne inteligencije (AI) za poboljšanje procesa učenja i poučavanja programiranja. AI može pomoći učenicima i nastavnicima na različite načine, kao što su generiranje koda, pružanje povratnih informacija, kreiranje interaktivnih sadržaja, poticanje saradnje i omogućavanje pristupa raznovrsnim izvorima znanja.

GitHub Copilot je AI alat koji vam pomaže pisati kod brže i pametnije. GitHub Copilot je razvijen u partnerstvu s OpenAI, i koristi AI sustav zvan OpenAI Codex, koji je naučio programirati iz milijardi linija koda dostupnih na GitHubu i drugim platformama.

GitHub Copilot vam može preporučiti određeni broj linija koda, ili čak završiti cijelu metodu, na temelju konteksta vašeg koda i vaših komentara. Možete koristiti GitHub Copilot u Visual Studio Codeu ili online putem GitHub Codespacea.

GitHub Copilot može imati brojne prednosti za učenje i poučavanje programiranja, kao što su:

Povećanje produktivnosti i kvalitete koda, omogućavajući vam da brže i lakše rješavate složene i dosadne zadatke.
Smanjenje vremena i troškova razvoja softvera, ubrzavajući i pojednostavljujući procese programiranja i testiranja.
Poboljšanje učenja i razumijevanja programskih jezika, koncepta i paradigmi, omogućavajući vam da vidite primjere i objašnjenja koda.
Poticanje kreativnosti i inovativnosti, omogućavajući vam da istražujete različite mogućnosti i ideje za vaše projekte.

Biografija:

Danijel Pobi:

Rođen je 28.9.1984. u Vinkovcima gdje je završio osnovnu i srednju školu. Nakon završene matematičke gimnazije, upisuje studij računarstva na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje je i stekao titulu diplomiranog inženjera računarstva. Još tijekom studija radio je u nekoliko poduzeća u svojoj struci. Nakon završetka studija radio je u privatnom sektoru.

U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića počeo je raditi u rujnu 2015.

godine kao nastavnik računalstva i elektrotehničke skupine predmeta.

Istaknuo se u svom području, te često potiče učenike na kreativan rad i da razmišljaju van okvira. Uvijek voljan pomoći kolegama.

Kritičan, realan i tip osobe koju se voli ili mrzi. Uvijek spreman na suradnju s svim profesorima i učenicima, te se istaknuo na nekoliko projekata. Često surađuje s kolegama iz strojarstva, matematike, fizike i arhitekture. Istaknuo se u radu na mnogobrojnim projektima otkako je počeo raditi u školi. Autor priručnika "Naučimo osnove 3D ispisa", materijala 3D ispisa i programiranja. Aktivno sudjeluje na izradi programa obrazovanja na području programiranja, regionalnim centrima kompetencija,…