Blažević: Šah i inteligencija

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 10:00 - 16:00

Mjesto održavanja:
Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina Velika Gorica, Rudolfa Fizira 6, Velika Gorica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Detalji

Učenici i djelatnici Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina koja aktivno sudjeluje na različitim manifestacijama vezanim uz zrakoplovstvo i zrakoplovnu tehniku kao što su različite smotre, aeromitinzi i sajmovi zrakoplovstva Posebno su aktivni u projektima vezanim uz „Grad Velika Gorica-grad zrakoplovstva“ u koji su uključeni svi važniji subjekti zrakoplovstva i zrakoplovne tehnike u RH (Croatia Airlines, Zrakoplovno tehnički centar, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, MUP-Zrakoplovna jedinica, zračna luka, aeroklubovi, itd.). Upravo kroz navedene aktivnosti u široj zajednici proširuju i unaprijeđuju svoje znanje, sposobnosti i nove ideje.

Igranje šaha nije samo zabava; to je intelektualna vježba koja potiče razvoj ključnih kognitivnih sposobnosti poput problema rješavanja, strateškog razmišljanja i prostorne vizualizacije. Šah se često naziva ”gimnastikom uma” jer potiče igrače da koriste i razvijaju različite dijelove mozga. Sudjelovanjem na ovom festivalu, učenici će otkriti kako šah može poboljšati njihovu produktivnost, koncentraciju i akademske vještine, čineći ih boljim učenicima i stratezima u svakodnevnom životu.