Prostorna inteligencija – logičke igre i mozaglice

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 9:00 - 13:00

Mjesto održavanja:
Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik, Put Gimnazije 64

Vrsta događanja:
Prezentacija, radionica

Publika:
opća populacija

Detalji

Prostorna inteligencija izražava način na koji čovjek opaža svijet oko sebe. Ovu sposobnost imaju visoko razvijenu arhitekti i kipari. Zadaci za ovaj tip inteligencije uključuju okretanje različitih trodimenzionalnih objekata. Tangram je matematička zagonetka koja se sastoji od sedam dijelova, a izrađen je pomoću 3D printera. Tangram potiče logičko zaključivanje, pažnju i kombinatorne sposobnosti. Kako bi se složio tangram, uvijek se mora upotrijebiti svih sedam dijelova koji se postavljaju jedan do drugog i ne smiju se preklapati. Dijelovi se po potrebi mogu preokrenuti na drugu stranu. Druga igra u kojoj će se sudionici okušati je balance Tetris u kojoj svaki igrač dobiva određeni broj figurica a cilj igre je složiti figure što više u visinu bez prevrtanja. Radionice i prezentacije izvodit će učenici drugog razreda Prirodoslovno-matematičke gimnazije i Opće gimnazije.

Biografija:

Tanja Mikulandra rođena je 12.12.1983. u Splitu. Završila je FESB u Splitu 2007. godine, smjer računarstvo. Radi u Gimnaziji Antuna Vrančića od 2015. kao profesor informatike.

Kristina Vulin rođena je 25.08.1976. u Zagrebu. Završila FOI u Varaždinu. Radi u Gimnaziji Antuna Vrančića od 2007. kao profesor informatike.