Marinela Šuvalić, Bojana Brajković, Mirela Uzelac Božac: Tajne iz zdravog i šarenog vrta

Datum i vrijeme:
utorak 23.4.2024., 9:00 - 10:00

Mjesto održavanja:
Dječji vrtić Pula, PO More, Karlovačka 31, Pula

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
DV Pula

Detalji

U prvom dijelu programa djeci će se prikazati što sve biljke trebaju za rast i na koje inteligentne načine se biljka prilagođava nepovoljnim prilikama kao što su suša, manjak svjetlosti ili ugriz životinja. Uz pomoć primjera, biti će prikazana njihova „inteligentna“ rješenja. U sklopu ove aktivnosti, planira se aktivno sudjelovanje djece kroz ponuđene alate i materijale (digitalni mikroskop, magneti, fotografije…). U drugom dijelu aktivnosti, djeca će samostalno istraživati uz pomoć ponuđenih materijala i poticaja po centrima interesa.

Biografija:

Mirela Uzelac Božac pohađa doktorski studij biologije (PMF), asistentica je na Institutu za poljoprivredu i turizam. Uz znanstveni rad voli osmišljavati i provoditi radionice te edukacije iz područja biologije za djecu i mlade.
Marinela Šuvalić odgojiteljica, sudjeluje u osmišljavanju i provedbi aktivnosti iz područja šumske pedagogije „Priče iz šume – radionice za djecu“ kao i u stvaranju priručnika „Šumska pedagogija za djecu novog doba“. Volonterski radi s djecom razne edukativne radionice i programe. 
Bojana Brajković odgojiteljica, zanima je kreativan rad djece, osmišljavanje različitih aktivnosti i materijala za djecu.