Monika Buršić, Svjetlana Svitlić - Budisavljević: „Iskoristimo inteligenciju i spasimo život“

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 8:00 - 13:05

Mjesto održavanja:
Medicinska škola Pula, Ul. Rižanske skupštine 2, Pula

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole

Detalji

Učenici viših razreda Medicinske škole Pula će na lutki predviđenoj  za vježbanje oživljavanja (kod osobe koja doživi srčani zastoj) demonstrirati postupak  kardio-pulmonalne reanimacije kod  unesrećene osobe, nakon čeg će zainteresirani učenici moći isto ponoviti te uvježbavati postupak reanimacije. Postupak se izvodi kako bi se podignula svijest o važnosti pravovremenog započinjanja oživljavanja.

Biografija:

Snježana Svitlić-Budisavljević, mag.med.techn., nastavnica - izvrsna savjetnica. U Medicinskoj  školi Pula radi dugi niz godina kao nastavnica strukovnih predmeta te predaje zdravstvenu njegu bolesnika medicinskim sestrama/ tehničarima opće njege. U svom radu, zajedno  s učenicima, sudjeluje u raznim projektima i volonterskim manifestacijama.
Monika Buršić, mag.med.techn., nastavnica strukovnih predmeta u Medicinskoj školi Pula. U sustavu obrazovanja uz redovan rad sudjeluje s učenicima u radionicama, projektima i izvannastavnim aktivnostima. Članica je udruge „Primalja i obitelj“ te često sudjeluje u programima i preventivnim programima na nivou Istarske županije i šire.