Dunja Ćosić, Mateja Fegeš, Iva Pujić, Ines Mikuleta: Inteligentni stanični procesi

Datum i vrijeme:
četvrtak 25.4.2024., 10:45 - 12:20

Mjesto održavanja:
Strukovna škola Pula, Zagrebačka 22, Pula

Vrsta događanja:
predavanje i radionica

Publika:
5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole

Detalji

U sklopu teme „Inteligentni stanični procesi“ učenici će obraditi sadržaj vezan uz dijeljenje stanica (mitoza) te fotosintezu. Sadržaj koji će prezentirati popratit će izvedbom određenih pokusa te mikroskopiranjem. Na temelju podataka koje će prikupiti, učenici će izraditi prezentacije, postere, kvizove ili plakate.

Biografija:

Mateja Fegeš pohađala je Srednju medicinsku školu u Varaždinu koja ju je zainteresirala za svijet primijenjenih prirodnih znanosti. Povedena time, nakon srednjoškolskog obrazovanja upisuje u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet na kojem je i diplomirala i stekla titulu magistre inženjerstva prehrambene tehnologije. Više godina (2013. - 2024.) radi kao nastavnica prehrambene grupe predmeta u Strukovnoj školi Pula.
Dunja Ćosić je diplomirala na Odjelu za biologiju u Osijeku gdje je stekla titulu magistra edukacije biologije i kemije. Nastavnica je biologije, kemije i strukovnih predmeta u Strukovnoj školi Pula.
Iva Pujić je diplomirala na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku gdje je stekla titulu magistra inženjerka prehrambenog inženjerstva. Nastavnica je kemije i strukovnih predmeta za prehrambena zanimanja u Strukovnoj školi Pula.
Ines Mikuleta, magistra edukacije biologije i kemije, rodom iz Moslavine.