Kemičari u akciji: otkrivajmo tajne mozga,
voditelji: Klaudija Aušperger i Maja Puc

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 13:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Dječji vrtić Bjelovar, Trg Antuna Gustava Matoša 8a, Bjelovar

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):
DVBJ

Detalji

Tijekom radionice sudionici će metodom igre otkrivati osnovne kemijske pojmove, a korištenjem logičkih igara poput mozgalica, labirinta, puzzla i memori kartica trenirati mozak potičući ga da koristi različite načine rješavanja problema. Sudionici se trebaju pripremiti za otkrića, zabavu, igru i uzbudljivo putovanje kroz svijet kemije i mozga.

Biografija:

Klaudija Aušperger – Diplomirala sam 2005. godine na inženjerskom smjeru Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu na Kemijskom odsjeku. Radim na mjestu učiteljice kemije u I. osnovnoj školi u Bjelovaru od 2005. godine. Tijekom izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti radim na popularizaciji predmeta kemija i znanosti, primjeni kemije u svakodnevnom životu  i poticanju učenika za nastavak kemijskog obrazovanja u obliku odabira znanosti kao njihov životni poziv.

Maja Puc – Diplomirala sam 2001. godine na inženjerskom smjeru molekularnu biologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Do 2011. godine radila sam kao znanstveni novak-asistent na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od 2012. godine radim kao učiteljica prirode i biologije. Kroz razne izvannastavne i izvanškolske aktivnosti vodeći znanstvene radionice bavim se popularizacijom znanosti i prirodoslovlja među djecom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.