Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2024. [.pdf]
> Lista sažetaka i životopisa [.pdf]

Origami puzzle tetris kocka 3x3x3 izrađena od 162 Sonoba modula, Katarina Potaček,Tomislav Pavlek i Paulina Božinović

Datum i vrijeme:
subota 27.4.2024., 13:00 - 16:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
5., 6., 7. i 8. razred osnovne škole, srednja škola i djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Sudionici će imati priliku izraditi Sonobe module  pomoću kojih će moći složiti kockice te će im biti pokazano kako daljnim slaganjem izgraditi heksaedar, zvjezdasti oktaedar, zvjezdasti ikozaedar i origami puzzle tetris kocku.

 

Sa strane će biti izložena Origami Kraljevska Kusudama ruža i Origami Kraljevska Ružina kocka (https://www.youtube.com/watch?v=nXjn7cst8Ow) autorice Marie Sinayskaye, Origami Burr puzzle autora Barlaham Benítez Vargasa (Froy) (https://www.youtube.com/watch?v=_uhnlVJqfT4)

Biografija:

Katarina Potaček

Rođena sam 11. travnja 1952. u Dubravi (Republika Hrvatska). Školovala sam se u Zagrebu – Pedagoška gimnazija (XI), te nastavila školovanje na Prirodoslovno Matematičkom fakultetu (PMF) smjer matematike i informatike te magistrirala na FOI-u u Varaždinu. Predavala sam matematiku u Grafičkoj srednjoj školi (danas Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju) do mirovine. Član sam Hrvatskog origami društva od osnutka. Origami tehniku savijanja papira uvela sam u nastavu kao izbornu nastavnu aktivnost te i u samu nastavu matematike. Vodila sam origami radionice za odgajatelje, učitelje i nastavnike matematike na kongresima nastavnika matematike na PMFu te sudjelovala na brojnim izložbama origami radova na festivalima znanosti, znanstvenim piknicima, raznim školama i institutu Ruđer Bošković. Sudjelovala sam na međunarodnim konvencijama u Pečuhu, Krakovu, Pragu, LaPazu, Eindhovenu, Geometrijski origami (GOC1 i GOC2), Origami maratoni (I i II), Festivali znanosti i Znanstveni piknici...

 

Tomislav Pavlek

 

Paulina Božinović