Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2024. [.pdf]
> Lista sažetaka i životopisa [.pdf]

Meteorološko motrenje – meteorološka postaja „Tehnički muzej“, Ana Weissenberger

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 22.4.2024., 10:00 - 11:00
srijeda 24.4.2024., 10:00 - 11:00
petak 26.4.2024., 10:00 - 11:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola i srednja škola

Lokacija (prostorija):
dvorište

Detalji

U dvorištu Tehničkog muzeja postavljena je klasična klimatološka postaja za mjerenje osnovnih meteoroloških elemenata i pojava potrebnih za upoznavanje vremena i klime. Postaja ostaje trajno u dvorištu Muzeja i nakon završetka Festivala znanosti. Opremljena je osnovnim klasičnim meteorološkim instrumentima za mjerenje temperature i vlažnosti zraka, kišomjerom te registrirnim instrumentima.

Upoznajte se s načinom dobivanja i mjerenja meteoroloških podataka o kojima svakodnevno čitate u novinama ili ih čujete na radiju ili televiziji. Bez tih podataka, prikupljenih širom Hrvatske i okolnog područja, nema ni poznavanja vremena i klime, niti vremenskih prognoza koje nam često olakšavaju planiranje i svakodnevne aktivnosti.

Biografija:

Ana Weissenberger

Ana Weissenberger, diplomirala Fiziku atmosfere i mora na PMF-u u Zagrebu, zaposlena u Službi za obradu i kontrolu podataka Državnog hidrometeorološkog zavoda. Uz posao kontrole meteoroloških podataka bavi se popularizacijom meteorologije u organizaciji DHMZ-a i Festivala znanosti.