Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Stvori svoju dugu, Adriana Ivandić i Ivana Blagović

Datum i vrijeme:
subota 29.4.2023., 13:00 - 14:30

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Jedna od najljepših prirodnih pojava koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim jest – duga. Znamo kako su za dugu na nebu potrebni sunce i kapljice kiše, no možemo li stvoriti efekt duge  koristeći tvari koje su nam svakodnevno na dohvat ruke? 

Kroz pokus koji ćete samostalno izvoditi, otkrit ćete tajnu kako napraviti svoju dugu primjenjujući znanje iz biologije, fizike i kemije.

Biografija:

Adriana Ivandić, profesorica je biologije i kemije u II. gimnaziji. Uz redovni rad rado sudjeluje u različitim oblicima unapređenja obrazovnog sustava koristeći znanje stečeno na stručnim usavršavanjima iz područja odgoja i obrazovanja. Do sada je sudjelovala u brojnim radionicama i predavanjima s ciljem popularizacije znanosti, a vodila je i nekoliko međunarodnih projekata u kojima je usvojila inovativne metode učenja i podučavanja.

https://adrianapbk.wixsite.com/mysite-1

 

Ivana Blagović profesorica je biologije i kemije, a radi kao nastavnica kemije u II. gimnaziji u Zagrebu. Uz redovnu nastavu, uvijek je zainteresirana za razvijanje ili sudjelovanje u novim projektima i radionicama (STEM cooking (Discovering Science and Math through cooking) Erasmus+ projekt, eTwinning projekti (Science in our live, Kemijska kuharica).