Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Priroda i društvo – radionice – eSTUDENT, Iva Bakarić, Antonia Smolić, Anđela Goluža, Karla Guvo, Ana Josipa Jerončić, Tea Knežević, Ana Kovačić, Marta Pinčić, Tonka Rimac, Jana Ropac, Karmen Radovčić i Katarina Soža

Datum i vrijeme:
subota 29.4.2023., 12:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Radionica se sastoji od više dijelova. U sklopu radionice ćemo raditi izolaciju DNA iz banane, različite pokuse sa svijećom, a spomenut ćemo i pokazati na primjeru razvrstavanje otpada i recikliranje. Također ćemo obraditi bojenje plamena, površinsku napetost te na primjeru kupusa objasniti prirodne indikatore. Također ćemo pomoću Fibonaccijevih brojeva pokazati kako se matematika zaista nalazi svugdje u prirodi - od školjke indijske lađice pa sve do spiralne galaksije.

 

 

 

Biografija:

Studentska udruga eSTUDENT - Tim Popularizacija znanosti

 

eSTUDENT je neprofitna udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Udrugu, projekte, radionice i inicijative od početka vode studenti koji su motivirani i voljni mijenjati okruženje u kojem žive na bolje. Cilj eSTUDENTa je studentima pružiti dodatnu edukaciju kroz rad na projektima, kroz potporu te kroz podizanje kvalitete njihovog studiranja. Svake godine organiziramo više od 30 različitih projekata na kojima sudjeluju tisuće studenata iz cijele Hrvatske, ali i regije. To ne bi bilo moguće bez snažne podrške akademske i poslovne zajednice. U poduzećima i fakultetima našli smo partnere i prijatelje koji prepoznaju volonterski rad više od 200 naših članova svake godine.

 

Tim za popularizaciju znanosti kroz edukativno-zabavne radionice nastoji objasniti i približiti znanstvene teme djeci potičući ih na razmišljanje, istraživanje i vlastitu kreativnost. Radionicama obilazimo škole u Zagrebu i okolici te mnogobrojne znanstvene manifestacije na kojima dopiremo do velikog broja djece i nastojimo već kod onih najmanjih probuditi interes za znanošću.

 

Web stranica: www.estudent.hr/projekti/znanost-za-sve