Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Škola za male ljekarnike: Kako pomoći baki i djedu s puno lijekova?, Dora Belec, Maja Dobranić, Maja Ortner Hadžiabdić, studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta

Datum i vrijeme:
subota 29.4.2023., 10:00 - 11:30

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Radionica će se sastojati od uvodnog i praktičnog dijela. U uvodnom dijelu pričat ćemo o lijekovima, shvaćanju lijekova te važnosti ispravne i redovite primjene. Pričat ćemo i o starijoj populaciji u našem kruženju te kako im mi možemo pomoći u brizi za njihovo zdravlje i u redovitoj primjeni terapije. U praktičnom djelu potaknut ćemo sudionike na aktivno razmišljanje pri izradi tjednih kutijica za čuvanje lijekova prema zadanom režimu doziranja više lijekova za svaki dan u tjednu. Naglasak će biti na poticanju kreativnosti izrade i ukrašavanja kutijica za lijekove te ispravnom praćenju zadanog režima doziranja. U završnom dijelu ćemo kroz male zadatke naučiti djecu kako ispravno zbrinuti lijek i njegovu ambalažu nakon što se isti više ne koristi iz opravdanog razloga.

Cilj ove radionice je na kreativan i zabavan način potaknuti djecu da osvijeste svoju ulogu u brizi za starije i društvo oko sebe.

Biografija:

Dora Belec (dbelec@pharma.hr)

Asistentica je na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u Centru za primijenjenu farmaciju te sudjeluje u izvođenju nastave na predmetima Klinička farmacija s farmakoterapijom, Ljekarnička skrb i Konzultacijske vještine. Još za vrijeme studija volontirala je u projektima i radionicama studentske udruge usmjerenima na edukaciju djece predškolske dobi o javnozdravstvenim temama kao što su infekcije, higijena te važnosti pranja ruku kao i ispravnom provođenju istog.

 

https://www.pharma.unizg.hr/files/file/dokumenti/Profesionalni-%C5%BEivotopis---Dora-Belec.pdf

 

Maja Dobranić (mdobranic@pharma.hr)

Farmaceutska tehničarka na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u Centru za primijenjenu farmaciju i Zavodu za farmaceutsku tehnologiju s dugogodišnjim iskustvom rada u ljekarni. Sudjeluje u izvođenju vježbi na više stručnih kolegija na Zavodu za farmaceutsku tehnologiju te organizira provođenje stručnog osposobljavanja studenata farmacije.

 

https://www.pharma.unizg.hr/files/file/dokumenti/natjecaji/2019/092019/%C5%BDIVOTOPIS-MAJA-DOBRANI%C4%86.pdf

 

Maja Ortner Hadžiabdić (mortner@pharma.hr, 01 6461 800)

 

Izvanredna je profesorica na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i voditeljica Centra za primijenjenu farmaciju na istoj ustanovi. Njen nastavni i znanstveni rad je u području kliničke farmacije i ljekarničke skrbi kroz koje želi poboljšati sigurnost i učinkovitost terapije lijekovima i unaprijediti skrb bolesnika.

 

http://www.pharma.unizg.hr/hr/o-nama/djelatnici/maja-ortner-hadziabdic,562.html