Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Play2Learn – zaigrajmo računalne igre bez računala, Tomislav Jagušt, Ema Smolić Ročak, Gordana Borotić i Bartol Boras

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 17:00 - 19:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Na radionici ćemo prezentirati neke od igara koje smo iz svijeta računala i video igrica prenijeli u stvarni svijet, igrača fizički smjestili u samu igru, a joystick i tipkovnicu zamijenili rukama, nogama, papirima i velikim kockicama od spužve. Uz elemente zabave i natjecanja, te neizostavnu fizičku aktivnost tijekom same igre, svaka od igara uključuje i obrazovne elemente (npr. gradivo matematike, informatike, računarstva i drugih povezanih područja). Na taj način se sudionici, kroz igru i zabavu, upoznaju s nekim od osnovnih fizikalnih zakona, ponavljaju gradivo iz različitih školskih predmeta, vježbaju matematiku i logiku te razvijaju moderne vještine poput računalnog i algoritamskog razmišljanja, suradnju s drugim učenicima, komunikacijske vještine i sl.

 

Biografija:

Gordana Borotić - https://www.linkedin.com/in/gordana-borotic-b7aa561b9/

Bartol Boras - https://www.linkedin.com/in/bartol-boras/

 

Tomislav Jagušt

Tomislav Jagušt je diplomirao i doktorirao računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, gdje je trenutno i zaposlen. Sudjeluje u izvođenju nastave iz niza kolegija povezanih uz programiranje i programsko inženjerstvo, a područja znanstvenog rada su mu računalom podržano obrazovanje, uporaba mobilnih tehnologija u obrazovanju i igrifikacija. Voditelj je obrazovnih aktivnosti Hrvatske sekcije IEEE, suvoditelj FER-ovog programa popularizacije znanosti ŠUZA, suradnik na nizu projekata iz područja računalom podržanog obrazovanja i popularizacije STEM područja te redoviti sudionik raznih popularnoznanstvenih događanja. Za rad u popularizaciji znanosti 2018. godine je dobio Državnu nagradu za znanost. godine. Na užas svoje supruge skuplja stara (mehanička i elektronička) računala i igraće konzole.