Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Prirodna kozmetika za dobar izgled u društvu, Zora Rukavina, Sabina Keser, Josip Ljubica

Datum i vrijeme:
srijeda 26.4.2023., 14:00 - 16:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Priroda je oduvijek bila izvor inspiracije za čovjeka. Promatrajući prirodu i njezine zakonitosti, čovjek je pomalo otkrivao kako iskoristiti resurse koje mu priroda nudi te imitirati čudesnu moć prirode. Koristeći sirovine biljnog, životinjskog i/ili mineralnog porijekla čovjek je naučio izrađivati pripravke za liječenje, njegu, ali i uljepšavanje tijela, te tako utjecao na razvoj društva u kojem živi. Ukoliko ste zaljubljenik u prirodu, a volite izgledati lijepo i njegovano u društvu, ova je radionica namijenjena upravo vama. Na njoj ćete naučiti osnovne tehnike izrade kozmetike, te uz našu pomoć izraditi kozmetiku iz prirodnih sirovina.

 

Biografija:

Zora Rukavina diplomirala je 2011.godine na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studij Farmacija. Na istom fakultetu 2019. godine je obranila doktorsku disertaciju, te trenutno radi kao poslijedoktorand na Zavodu za farmaceutsku tehnologiju. Sudjeluje u izvođenju nastave za studente iz kolegija Oblikovanje lijekova, Magistralna receptura i Kozmetologija.  Dosada je objavila 7 znanstvenih i stručnih radova, aktivno sudjelovala na brojnim međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima te na radionicama popularno-znanstvenog karaktera.

 

Sabina Keser diplomirala je 2011.godine na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studij Farmacija. Nakon odrađenog ljekarničkog staža, zapošljava se u Xellia d.o.o. kao istraživač na odjelu za formulacije. 2016. godine se vraća na Farmaceutsko-biokemijski fakultet, gdje trenutno radi kao asistent na Zavodu za farmaceutsku tehnologiju. Sudjeluje u izvođenju nastave iz kolegija Biofarmacija s farmakokinetikom, Oblikovanje lijekova, Magistralna receptura i Kozmetologija.  Objavila je 5 znanstvenih i stručnih radova, jedan patent, te je sudjelovala na radionicama popularno-znanstvenog karaktera.

 

Josip Ljubica diplomirao je 2019 .godine na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studij Farmacija. Nakon studija zapošljava se kao magistar farmacije u ''ZU Farmacia'', gdje radi od ožujka do listopada 2020. godine. Od studenog 2021. godine radi kao asistent na istraživačkom projektu Hrvatske zaklade za znanost pod nazivom ,,Nanoemulzije unaprijeđene biofarmaceutske vrijednosti za liječenje bolesti suhog oka''. Sudjeluje u izvođenju nastave iz kolegija Biofarmacija s farmakokinetikom, Magistralna receptura i Kozmetologija.  Objavio je 1 znanstveni rad te aktivno sudjelovao na međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima.