Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Kemija u prirodi, Suzana Inić, Jasna Jablan, Patrik Kovačić, Vanessa Vana Rogga, Mislav Malović

Datum i vrijeme:
utorak 25.4.2023., 10:00 - 11:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Kako i zašto vidimo kemiju u prirodi? Kako izgledaju kemijski pokusi? Što sve moramo znati o kemikalijama? Kako možete sami napraviti kemijsku čaroliju? Dođite, pogledajte i probudite kemičara u sebi.

 

Biografija:

Suzana Inić

Suzana Inić je izvanredna profesorica na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Suvoditeljica je kolegija Analitička kemija i sudjeluje u svim oblicima nastave na Zavodu za analitičku kemiju. Članica je Hrvatskog farmaceutskog društva i Odjela za prirodoslovlje i matematiku Matice hrvatske.

 

Jasna Jablan

Jasna Jablan je izvanredna profesorica na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Suvoditeljica je kolegija Analitička kemija i sudjeluje u svim oblicima nastave na Zavodu za analitičku kemiju. Članica je Hrvatskog farmaceutskog društva i Hrvatske ljekarničke komore.

 

Patrik Kovačić

Patrik Kovačić je student 5. godine studija farmacije na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Od druge godine studija sudjeluje u nastavi kao demonstrator na Zavodu za analitičku kemiju, a od četvrte godine studija i na Zavodu za mikrobiologiju. U sklopu projekta FarmInova uključen je u istraživački rad koji obuhvaća detekciju rezistencije MDR sojeva na antibiotike.

 

Vanessa Vana Rogga

Vanessa Rogga je studentica 5. godine studija farmacije na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Tijekom studija se bavila istraživanjima u području analitičke i farmaceutske kemije. Koautor je na publikaciji objavljenoj u časopisu X-ray Spectrometry, a za uspjehe tijekom studija nagrađena je Rektorovom nagradom za znanstveni rad te nagradom i dvjema pohvalama Dekanice za znanstveni rad i najbolji prosjek na studiju.

 

Mislav Malović

Mislav Malović je student završne godine studija farmacije na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Sudjelovao je na kongresima u organizaciji Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije, a daljnji profesionalni put želi usmjeriti prema farmakoterapiji i savjetovanju pacijenata s ciljem osiguravanja i poboljšanja kvalitete njihova života.