Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Hocus pocus radionica za male i velike kemičare, Andrea Antunac Muštra, Sandra Bartolović i Paula Pranjić

Datum i vrijeme:
srijeda 26.4.2023., 13:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Knjižnica Gajnice, Meksička 6

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Knjižnica Gajnice

Detalji

Tema radionice je pobliže približiti kemiju osnovnoškolskom uzrastu te pokazati kako je ona svuda oko nas. Prisustvovanje ovoj radionici može pomoći budućem obrazovnom usmjerenju, kao i zaposlenju. U uvodnom dijelu ukratko ćemo pričati o tome kako od ideje nastane novi lijek, nakon čega će prisutni učenici imati priliku sudjelovati na interaktivnoj radionici u nekim od sljedećih pokusa: Vulkan, Ljigavac, Duga, Šareno mlijeko i dr. Na ovaj način kemiju želimo približiti svima koji su zainteresirani za njezinu tematiku, a onima koji nisu pokazati da ona ne mora nužno biti „bauk“. Također, pokazat ćemo da za izvođenje nekih pokusa kemikalije možemo pronaći skoro u svakom kućanstvu.

Biografija:

Andrea Antunac Muštra, mag.appl.chem., diplomirala je 2011. godine na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu. Iste godine zaposlila se u Generi d.d. (dio Dechra grupe), gdje radi i danas u odjelu Farmaceutskog razvoja (CMC) kao Mlađi voditelj razvojnih projekata. Na svom poslovnom putu radila je na različitim pozicijama koje su uvijek bile usko vezane za razvoj novih veterinarsko-medicinskih proizvoda, s naglaskom na razvoj formulacije, kao i popratnih analitičkih metoda.

 

Sandra Bartolović završila je 1990. godine Kemijsku školu u Zagrebu. Zaposlila se 1995. godine u Generi d.d. (dio Dechra grupe), gdje radi i danas u odjelu Farmaceutskog razvoja kao Viši razvojni tehničar. Svoj poslovni put je započela u laboratoriju Kontrole kvalitete, nakon čega je svoje usmjerenje nastavila u razvojnom laboratoriju gdje sudjeluje u razvoju formulacije i mnogobrojnim analizama novih veterinarsko-medicinskih proizvoda.

 

Paula Pranjić, mag.chem., diplomirala je 2022. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Iste godine zaposlila se u Generi d.d. (dio Dechra grupe) u odjelu Farmaceutskog razvoja kao Mlađi razvojni kemičar u analitičkom razvojnom laboratoriju, gdje sudjeluje u razvoju analitičkih metoda i kemijsko-instrumentalnoj analizi veterinarsko-medicinskih proizvoda. Kako joj je ovo prvi posao, na ovom radnom mjestu pronašla je priliku za osobno usavršavanje te stjecanje novih znanja i vještina.