Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Razigrana geologija, Petra Šparica, Renata Brezinščak i Marina Višić Vranjković

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 11:00 - 12:00
subota 29.4.2023., 16:00 - 17:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Obiteljska radionica na kojoj se geologija uči kroz različite interaktivne sadržaje. U upoznavanju geologije mogu sudjelovati djeca različite dobi zajedno sa svojim roditeljima.

Biografija:

Petra Šparica je muzejska pedagoginja u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju. Studirala je i diplomirala na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Zagrebu, smjer Geologija – paleontologija. U muzeju je voditeljica Službe zajedničkih poslova. Obavlja redovite poslove za organizirane grupe posjetitelja, aktivno sudjeluje u osmišljavanju, organizaciji i realizaciji muzejskih pedagoških programa kao što su stručne i kreativne radionice u muzeju i izvan njega. Osmislila je i provela uspješne muzejske programe za djecu i mlade. Uz redovne poslove trenutno provodi prirodoslovne programe za ranjive skupine korisnika - osobama s poremećajima iz spektra autizma, onih sa intelektualnim poremećajima, poremećajima u ponašanju, slijepima i slabovidnima te gluhima i nagluhima.

 

Dr. sc Renata Brezinščak, dipl. ing. geologije, muzejska savjetnica u Hrvatskom prirodoslovnom muzeja u Zagrebu. Radi na programima predstavljanja muzeja, njegove djelatnosti, građe i izložbi. Organizira i vodi razne poučne, kreativne programe i aktivnosti za posjetitelje muzeja kako bi njihov boravak u muzeju bio poučan i zabavan. Surađuje s brojnim obrazovnim i kulturnim ustanovama na promicanju muzeja i geološke struke, kroz likovne i istraživačke radionice, predavanja, izložbe za djecu i mlade itd. Sudjeluje na kongresima i skupovima, objavljuje radove i članke u stručnim, znanstvenopopularnim časopisima te časopisima za djecu.

 

Marina Višić Vranjković, dipl. ing. geologije, zaposlena u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju na radnom mjestu dokumentarist. Osim na poslovima dokumentacije, obavljala poslove vezane za web i facebook stranicu muzeja. Sudjeluje u raznim pedagoškim aktivnostima.