Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VELIKA GORICA - program FZ 2023. [.pdf]

Zubek: Umjetnost i inteligencija

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 11:00 - 13:00

Mjesto održavanja:
Gimnazija Velika Gorica, Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21, Velika Gorica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Detalji

Učenici istražuju teoriju višestrukih inteligencija Howarda Gardnera. Raspravljaju  o svakoj od 8 vrsta inteligencije i njihovim mogućnostima povezivanja s umjetnošću. Na zadanim umjetničkim djelima prepoznati će vrstu inteligencije koja se kroz konkretno djelo najviše odražava. 

Kreativna radionica: učenici će se pojedinačno ili u skupini kreativno izražavati u odabranoj grani umjetnosti i odabranom mediju/tehnici naglašavajući jednu od odabranih vrsta inteligencija. Rezultat može biti crtež, slika, skica ili pisane bilješke/opis ideja. 

U završnom dijelu učenici predstavljaju i objašnjavaju svoja likovna djela/idejna rješenja. 

Biografija:

Elen Zubek je nastavnica u Gimnaziji Velika Gorica. Završila je nastavnički smjer na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a kao nastavnica Likovne umjetnosti radi u Gimnaziji Velika Gorica više od 20 godina. Uz svoj redovni rad u nastavi priprema učenike za natjecanja, vodim izvannastavne aktivnosti i voditeljica je Županijskog stručnog vijeća.