Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VELIKA GORICA - program FZ 2023. [.pdf]

Stojanović: Duel inteligencija

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 11:00 - 12:00

Mjesto održavanja:
Gimnazija Velika Gorica, Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21, Velika Gorica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Detalji

Učenici će s chatGPT -sustavom umjetne inteligencije voditi kratke razgovore na njemačkom jeziku te će iste voditi s izvornim govornikom – učenikom iz razreda, a sve putem whatsapp poruka. Cilj je provjeriti kolika su odstupanja u odgovorima i ima li ih uopće, provjerit će također točnost i tečnost prilikom odgovaranja na zadana pitanja. Učenici će pogađati koje je odgovore dao učenik, a koje chatGPT, izradit će i kviz s pitanjima iz opće kulture s ciljem natjecanja između učenika i umjetne inteligencije.

Biografija:

Dolores Stojanović je profesorica Talijanskog jezika i književnosti i Njemačkog jezika i književnosti. Završila je Filozofski fakultet u Zagrebu. Radim u Gimnaziji Velika Gorica od 1994. i napredovala sam u izvrsnog savjetnika. Voditeljica je Međužupanijskog stručnog vijeća za talijanski jezik, koautorica sam udžbenika za talijanski jezik za srednje škole, članica sam Državnog povjerenstva za natjecanje iz talijanskog jezika, članica sam SRS za izradu zadataka za državnu maturu. U svojoj školi osim nastave obavlja poslove voditeljice nastave i satničara. Sudjelovala je u raznim školskim projektima kao i u projektima Erasmus+.