Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VELIKA GORICA - program FZ 2023. [.pdf]

Jelčić-Dubček: Generativna umjetna inteligencija: trebamo li još uvijek učiti?

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 14:00 - 15:00

Mjesto održavanja:
Veleučilište Velika Gorica, Zagrebačka cesta 5, Velika Gorica

Vrsta događanja:
predavanje

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Dvorana F

Detalji

Zašto bismo uopće učili kad nam ChatGPT u trenu može dati odgovor na bilo koje pitanje? Zašto umjetna inteligencija  ne bi pisala zadaće ili seminarske radove umjesto nas? Pokušat ćemo razumjeti što je uopće inteligencija, u kakvom su odnosu humana i umjetna  inteligencija te koje prednosti, ali i izazove, generativna umjetna inteligencija donosi obrazovanju, posebno u kontekstu visokog obrazovanja i akademskog integriteta. 

Biografija:

mr.sc. Dajana Jelčić Dubček, viši predavač na Veleučilištu Velika Gorica. Znanstveni rad započinje na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu gdje se bavi fizikom čvrstog stanja i strukturom materijala. Postepeno se sve više posvećuje mladima - najprije svojoj djeci, a zatim i svima ostalima – đacima na ljetnim školama fizike i državnim i međunarodnim natjecanjima, studentima na matičnom fakultetu kao i gostujući na inozemnim fakultetima primijenjenih znanosti. Pričama iz fizike, posebice o oku nevidljivom svijetu atoma i kristala, nastoji svima približiti najnovije znanstvene spoznaje o tajanstvenoj prirodi na „nano“ skalama i sve prisutnijoj nanotehnologiji.