Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VELIKA GORICA - program FZ 2023. [.pdf]

Toth i Perišić : „Svemoćna“ inteligencija

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 11:00 - 13:00

Mjesto održavanja:
Veleučilište Velika Gorica, Zagrebačka cesta 5, Velika Gorica

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Dvorana F

Detalji

Možemo li definirati inteligenciju?  Što je „svemoćni“ kvocijent inteligencije i čemu služi? Je li zaista svemoćan? Zašto testiramo inteligenciju i je li važno biti najpametniji? Može li se pasti test inteligencije? Mogu li se pripremiti za test inteligencije?

...inteligencija oduvijek podjednako intrigira i istraživače i javnost te otvara brojna pitanja poput ovih. Psihologija je kao znanost osmislila neke od koncepata inteligencije i možebitni je glavni „krivac“ za popularizaciju ovog fenomena. Pridružite nam se na interaktivnom predavanju u sklopu kojeg ćemo ponuditi odgovore na ova i druga pitanja o „svemoćnoj“ inteligenciji i demonstrirati neke tipove zadataka koje nalazimo u testovima inteligencije. 

Biografija:

dr.sc. Marko Toth, v. pred., mag. psych.

Rođen je 1983. u Zagrebu. Diplomirao  je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je 2023. stekao i doktorat znanosti iz psihologije.

Od 2014. godine radi na Veleučilištu Velika Gorica u nastavi kao asistent, zatim kao predavač, a trenutno nosi naziv višeg predavača na većini studijskih programa Veleučilišta.

Nositelj je kolegija Psihologija stresa, Zdravstvena psihologija, Psihologija rada, Psihofiziologija rada i Projektni zadatak te sudjeluje u nastavi još nekoliko kolegija.

Predstojnik je Centra za karijernu i psihološku podršku.

Autor je dvadesetak pretežito znanstvenih radova, jednog obrazovnog materijala i jedne knjige za djecu.

Njegovi istraživački interesi obuhvaćaju područje stresa i anksioznosti te općenito povezanost psiholoških karakteristika pojedinca s vidom i očnim zdravljem.  

 

 

Kristina Perišić, pred. mag. psych.

 

Kristina Perišić, pred. mag. psych. rođena je 1984. u Zagrebu. Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2013. Upisala je poslijediplomski doktorski studij Prevencijska znanost i studij invaliditeta, smjer Prevencijska znanost 2019. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. Na Veleučilištu Velika Gorica radi od 2018. godine u nastavi (sada kao predavač) i u Centru za karijernu i psihološku podršku kao viša stručna suradnica. Izvodi nastavu iz predmeta Psihologija stresa, Psihološki aspekti kriznog menadžmenta, Projektni zadatak i Zdravstvena psihologija. Znanstveni i stručni interes je usmjerila na područje mentalnog zdravlja, stresa, traume i kriznih situacija.