Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VELIKA GORICA - program FZ 2023. [.pdf]

Milčić, Žeželj: Može li nas AI – umjetna inteligencija zamijeniti? Da ili ne

Datum i vrijeme:
utorak 23.4.2024., 15:30 - 16:30

Mjesto održavanja:
Veleučilište Velika Gorica, Zagrebačka cesta 5, Velika Gorica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Dvorana D

Detalji

Akronim AI ili u prijevodu umjetna inteligencija sve češće, ako ne i svakodnevno susrećemo u različitom situacijama.

Postavlja se pitanje što je to umjetna inteligencija? Koji su potencijali umjetne inteligencije? Koje su to metode koje omogućavaju stvaranje umjetne inteligencije? 

Kroz predavanje će se prikazati neke od metoda i tehnika koje omogućavaju razvoj inteligentnih sustava, što je sve potrebno za razvoj AI-a te kako ona utječe i mijenja naš svakodnevni život. 

Sudionici će dobiti odgovore AI na pitanja kao što su:

Kako položiti test iz matematike? 

Je li matematika važna za razvoj ljudske inteligencije?

Koliko je fizika važna? 

Biografija:

Diana Milčić diplomirala je, magistrirala te stekla doktorat znanosti 2001. g. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Pet godina je radila u industriji, a nakon toga na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Na Grafičkom fakultetu radi od 2002. g. prvo kao docentica, a danas kao redovita profesorica u trajnom izboru. Na Veleučilištu Velika Gorica radi od 2018.g., na kojem izvodi nastavu iz Tehničkog crtanja i računalne grafike, Mehanike i Čvrstoće konstrukcija. 

Bila je voditeljica znanstvenih projekata, te projekata financiranih od strane EU. Autorica je više znanstvenih i stručnih radova, te nastavne literature za studente.