Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VELIKA GORICA - program FZ 2023. [.pdf]

Hatzivelkos: Umjetna inteligencija i matematika

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 22.4.2024., 15:30 - 16:15

Mjesto održavanja:
Veleučilište Velika Gorica, Zagrebačka cesta 5, Velika Gorica

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Dvorana F

Detalji

U okviru predavanja ilustrirali bi se dosezi umjetne inteligencije u području matematike, te objasnio širi kontekst – što matematika jest, čemu služi i što možemo očekivati u budućnosti vezano uz korištenje AI u području matematike.

Predavanje neće biti tehničkog karaktera, tj. za praćenje nije potrebno znati i/ili koristiti matematičke tehnike, već ilustrativnog i popularno-znanstvenog karaktera. Cilj je mlađoj publici na vizualan način i pomoću kanala komunikacije kakve koriste (poput meme-poruka) na popularno-znanstven način približiti opisanu temu.

 

Biografija:

Dr. sc. Aleksandar Hatzivelkos, v. pred. rođen je 1974. u Zagrebu. Stekao je zvanje diplomiranog inženjera matematike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu 2002 godine. Doktorirao je 2023. godine na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, na interdisciplinarnom polju teorije društvenog izbora. Nakon studija radio je kao znanstveni novak na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Od 2012. godine radi na Veleučilištu Velika Gorica, prvo kao predavač, pa potom kao viši predavač iz matematičke grupe predmeta. Znanstveni rad i interes orijentiran je na teoriju društvenog izbora, odnosno formalne matematičke teorije koje opisuju procese izbora. Autor je više znanstvenih i stručnih radova i redoviti sudionik znanstvenih i stručnih skupova.

CRORIS profil: https://www.croris.hr/osobe/profil/10078