Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VELIKA GORICA - program FZ 2023. [.pdf]

Glazba kao odraz kulturnog identiteta mladih i njihov utjecaj na razvoj prirode i društva

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 10:00 - 12:00
petak 28.4.2023., 13:00 - 15:00

Mjesto održavanja:
Gimnazija Velika Gorica, Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21, Velika Gorica

Vrsta događanja:
radionica, prezentacija

Publika:
S2 – 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole S3 – 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Ul. kralja S. Tomaševića 21

Detalji

Izvedbama Mješovitog zbora GVG-a i Banda GVG-a prezentirat će se rad navedenih glazbenih skupina pri čemu će se putem glazbe prikazati odraz kulturnog identiteta mladih i njihovog utjecaja na razvoj društva i prirode.

Biografija:

Mješoviti zbor GVG-a, pod vodstvom prof. Ivane Petravić, pjevačka je skupina koja svojim djelovanje već duži niz godina njeguje zborsko muziciranje pri čemu svi sudionici razvijaju svijest o važnosti vokalne tehnike i emocionalnom pristupu izvedbi skladbe. Svoj rad i napredak zbor redovito prezentira na natjecanjima i nastupima u školi ili široj društvenoj zajednici. Na državnom natjecanju 65. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu, zbor je prošle godine osvojio brončanu plaketu.

Band GVG-a, pod vodstvom prof. Ivane Petravić, glazbena je skupina koja svojim djelovanjem njeguje skupno muziciranje na različitim instrumentima prema interesima učenika GVG-a. Učenici samostalno obrađuju i uvježbavaju glazbu popularnih donaćih i/ili svjetskih glazbenika, kao i vlastitih autorskih djela.