SLAVONSKI BROD - program FZ 2023.
Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:

> Sveučilište u Slavonskom Brodu - FZ 2023. [.pdf]> Srednja medicinska škola Slavonski Brod - FZ 2023. [.pdf]

Emocionalna inteligencija, Marija Pišonić Aleksić

Datum i vrijeme:
petak 26.4.2024., 11:00 - 12:15

Mjesto održavanja:
Srednja škola Matije Antuna Reljkovića, Ivana Cankara 76, Slavonski Brod

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
učenici srednje škole, građani

Lokacija (prostorija):
učionica

Detalji

Koncept emocionalne inteligencije se počeo proučavati devedeseti godina unutar psihologije. Definira se kao sposobnost percepcije i razumijevanja emocija kod sebe i drugih osoba (Takšić, 1998.g). Praktična primjena koncepta emocionalne inteligencije ima za cilj emocionalno opismenjavanje i kontroliranje vlastitih emocija.

U radionici će se učenicima predstaviti koncept emocionalne inteligencije. Kroz aktivnosti u obliku kviza, slagalica, igri: krug emocija i pantomime, vježbe iz svjesnosti (kontrola emocija) te mogućnosti testiranja EQ, učenicima će se približiti pojam emocionalne inteligencije.

Biografija:

Marija Pišonić Aleksić rođena je 26. kolovoza 1983. godine. Osnovnu školu završila je u Slavonskom Kobašu, a srednju školu , Gimnaziju „Matija Mesić“, završava u Slavonskom Brodu. Nastavlja školovanje na Hrvatskim Studijima u Zagrebu. Tamo stječe naziv magistre psihologije. Desetogodišnje radno iskustvo psihologa stječe u ustanovama socijalne skrbi (CZSS, Sklonište za žene, Obiteljski centar). Od 2016. g. počinje raditi u Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića, Slavonski Brod na radnom mjestu školskog psihologa gdje radi i danas. Trenutačno završava školovanje za psihoterapeuta iz područja Realitetne terapije. Član je Hrvatske psihološke komore, Društva psihologa Brodsko-posavske županije te Europskog instituta za realitetnu terapiju.