SLAVONSKI BROD - program FZ 2023.
Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:

> Sveučilište u Slavonskom Brodu - FZ 2023. [.pdf]> Srednja medicinska škola Slavonski Brod - FZ 2023. [.pdf]

Geovektorijada, Ivana Bastijanić i Ivana Engler Tomljenović

Datum i vrijeme:
srijeda 24.4.2024., 14:00 - 14:45

Mjesto održavanja:
Srednja škola Matije Antuna Reljkovića, Ivana Cankara 76, Slavonski Brod

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
viši razredi osnovne škole, srednja škola

Lokacija (prostorija):
učionica

Detalji

Često puta pomislimo kako između pojedinih predmeta, u ovom slučaju geografije i matematike nema puno poveznica ni u nastavi, a ni u svakodnevnim životnim situacijama.  Pokušati dokazati sasvim suprotno izazov je koji želimo staviti pred učenike, naučiti ih promišljati i snalaziti se u drugačijim prilikama koristeći postojeća znanja različitih predmeta. Radionica prikazuje upravo jedan takav primjer gdje se uz učenje, zabavu, igru i zamišljeno putovanje potiče suradnja i natjecateljski karakter učenika prilikom povezivanja matematičkog gradiva s društvenom geografskom disciplinom -   turističkom geografijom i kartografijom. Radionica ima cilj osvijestiti i osposobiti učenike da sami pronalaze poveznice sa matematikom i geografijom u dnevnim i  životnim prilikama tijekom školovanja, ali i kasnije te da razvijaju sposobnost snalaženja u novim situacijama  - znanost je neobična, sveprisutna i  svuda je oko nas.

Biografija:

Ivana Engler Tomljenović rođena je 27.2.1976. godine u Kutini. Osnovnu školu završila je 1990. u Kutini, kao  i Opću gimnaziju Tina Ujevića 1994. godine. Iste  godine upisuje dvopredmetni studij geografije i povijesti na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu i Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Diplomirala je 1999. godine i stekla zvanje profesora geografije i povijesti. Od 1999. do 2011. godine radi u OŠ Banova Jaruga u Banovoj Jaruzi kao nastavnik geografije i povijesti, te je koordinator Eko škole. Od 2011. zaposlena je kao nastavnik geografije u SŠ Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu. S učenicima je tijekom rada sudjelovala na školskim, županijskim i državnim natjecanjima iz geografije.

 

Ivana Bastijanić je rođena 16.10.1979. u Slavonskom Brodu. Hrvatska je državljanka s prebivalištem u Slavonskom Brodu. Nakon završene Gimnazije „Matija Mesić“, prirodoslovno-matematički smjer, u Slavonskom Brodu, upisuje studij matematike na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Zagrebu. Diplomirala je 2005. godine i stekla stručno zvanje diplomiranog inženjera matematike. Zaposlila se u školi 2006.g. i položila pedagoško – psihološku skupinu predmeta. Ukupno ima 18 godina radnog iskustva koje je stekla radeći u Osnovnoj školi „Hugo Badalić“ te Srednjoj školi  Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu gdje je i trenutno zaposlena.