SLAVONSKI BROD - program FZ 2023.
Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:

> Sveučilište u Slavonskom Brodu - FZ 2023. [.pdf]> Srednja medicinska škola Slavonski Brod - FZ 2023. [.pdf]

Intelligene – are we really inteligent or misunderstood?, Jasna Vujčić

Datum i vrijeme:
utorak 23.4.2024., 14:00 - 14:45

Mjesto održavanja:
Srednja škola Matije Antuna Reljkovića, Ivana Cankara 76, Slavonski Brod

Vrsta događanja:
radionica, predavanje

Publika:
učenici srednje škole i studenti

Lokacija (prostorija):
učionica

Detalji

 Malo je onih osoba koje će povjerovati u izjave kada se kaže kako su okruženi engleskim jezikom i kako u današnje vrijeme ne mogu bez njega.  Kada se sa učenicima kroz osnovno školsko obrazovanje ali i kasnije u srednjoškolskom obrazovanju obrađuju mnoge nastavne cjeline iz uporabe i primjene jezika i kada im se pokazuju primjeri iz stvarnog života dolazi do otpora i ne prihvaćanja primjene naučenih kompetencija. Studenti već prihvaćaju činjenicu kako bez znanja stranog jezika ne mogu dalje i kako im treba dalje u životu ali samo da polože kolegije i steknu zanimanje.

Prezentacija prikazuje primjere iz svakodnevnog života vezane za svakodnevne životne i poslovnih navika, putovanja, raznih hobija i sporta, zdravstvenih djelatnosti ali i primjere iz poslovne i gospodarske struke.

Biografija:

Jasna Vujčić rođena je 01.04.1979. godine. Osnovnu školu završila je u Osijeku, a srednju opću gimnaziju „I Gimnazija, Osijek“ završila je 1998. godine. Zatim upisuje Filozofski fakultet u Osijeku, odjel Povijesti i Engleskog jezika i književnosti gdje diplomira 2003. godine i dobiva zvanje magistra Engleskog jezika i književnosti i magistra Povijesti. Nakon završetka studija radi u srednjoj školi Matija Antun Reljković od 2004 godine kao nastavnica engleskog jezika i književnosti i povijesti te kao vanjski suradnik na Veleučilištu u Slavonskom Brodu od 2008 kao asistent, zatim predavač a potom viši predavač na kolegijima na preddiplomskom stručnom studiju Menadžment, preddiplomskom stručnom studiju Proizvodno strojarstvo, preddiplomskom stručnom studiju Bilinogojstvo kao i specijalističkom diplomskom stručnom studiju Menadžment. Bila je mentor na nekoliko završnih i diplomskih radova iz navedenih  kolegija. Član je udruge HUPE – stručne udruge nastavnika engleskog jezika u Hrvatskoj. Objavila je veći broj znanstvenih i stručnih radova iz područja engleskog jezika i književnosti te dvije knjige koje se koriste na Sveučilištu u Osijeku i Sveučilištu u Slavonskom Brodu – ''English for Horticulturists'' i ''College writing skills for busy students'' .