SLAVONSKI BROD - program FZ 2023.
Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:

> Sveučilište u Slavonskom Brodu - FZ 2023. [.pdf]> Srednja medicinska škola Slavonski Brod - FZ 2023. [.pdf]

Razvijanje emocionalne inteligencije za stvaranje sretne škole, Daria Pinjuh Budisavljević

Datum i vrijeme:
utorak 23.4.2024., 10:30 - 11:15

Mjesto održavanja:
Srednja škola Matije Antuna Reljkovića, Ivana Cankara 76, Slavonski Brod

Vrsta događanja:
predavanje, radionica

Publika:
srednja škola

Lokacija (prostorija):
učionica

Detalji

U današnjem svijetu, sve veća važnost pridaje se emocionalnoj inteligenciji i sreći, posebice u okviru školskog sustava.  Razumijevanje emocionalne inteligencije ključno je za stvaranje sretne i poticajne školske okoline. Na Festivalu znanosti istražujemo kako razviti vještine kritičkog razmišljanja i primijeniti kreativnost u školi. Aktivno promišljanje o svojem školskom okruženju omogućuje nam bolje razumijevanje i suradnju s drugima.

Nadalje, upoznajemo se s konceptom Sretne škole, istražujući što nas čini sretnima u školi i kako možemo implementirati recepte za sretnu školu. Kroz regulaciju emocija, postavljanje ciljeva i slavljenje svojih prednosti, stvaramo pozitivno i poticajno okruženje za učenje.

Uz razvijanje vještina kritičkog razmišljanja i primjenu kreativnosti, potičemo aktivno promišljanje o školskom okružju te bolje međusobno upoznavanje i suradnju. Kroz ovaj proces, gradimo temelje za sretnu školu koja potiče uspjeh i sreću učenika

Biografija:

Daria Pinjuh Budisavljević rođena je 11.10.1977. u Slavonskom Brodu gdje završava osnovnu školu i srednju prirodoslovno matematičku gimnaziju Matija Mesić u Slavonskom Brodu, a nakon toga Šumarski fakultet , smjer šumarstvo. Obavlja poslove nastavnika savjetnika šumarskih stručnih predmeta. Sudjeluje od 2018.-2022. na uspostavi i realizaciji WorldSkills Croatia u disciplini Šumarstvo kao koordinator Radne skupine za izradu Tehničkog opisa discipline i modela zadataka. Od 2014.-2016. član je Hrvatske Radne skupine stručnjaka za ECVET u sklopu projekta Europske komisije „Nacionalni timovi stručnjaka za ECVET“. Sudjeluje u projektima mobilnosti pri AMPEU i kao koordinator i kao sudionik treninga u europskim gradovima. Član je Radne skupine u području Šumarstvo i Urbano šumarstvo za izradu sektorskog kurikuluma i strukovnih kurikuluma u okviru ESF projekta „Modernizacija sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“. U sustavu srednjoškolskog obrazovanja aktivno djeluje više od 19 godina.