SLAVONSKI BROD - program FZ 2023.
Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:

> Sveučilište u Slavonskom Brodu - FZ 2023. [.pdf]> Srednja medicinska škola Slavonski Brod - FZ 2023. [.pdf]

Igračke i igre, Ivana Lovrenčić i Irena Spasojević

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 22.4.2024., 9:30 - 10:30
petak 26.4.2024., 10:00 - 11:00

Mjesto održavanja:
Srednja škola Matije Antuna Reljkovića, Ivana Cankara 76, Slavonski Brod

Vrsta događanja:
Radionice

Publika:
viši razredi osnovne škole, srednja škola, građanstvo

Lokacija (prostorija):
školski vrt/učionica

Detalji

Igre i igračke su jedne od najvažnijih sredstava za razvoj svih sposobnosti djeteta, pa su tako i ključne za razvoj potencijalne darovitosti. Igra je  najprirodnija aktivnost kojom se upoznaje svijet oko sebe i razvijaju svoje sposobnosti, a igre i igračke su ključni „alati“ u tim aktivnostima. 

Igračke koje potiču razvoj inteligencije su one  gdje se upotrebljava logika za rješavanje problema i nalazi rješenje. Didaktične igre posjeduju opće karakteristike igara, ali sadrže intelektualne aktivnosti radi potpomaganja intelektualnog razvoja. Sudionik je motiviran na stvaralački spontani način. Djeluje na svijet oko sebe usavršavajući svoje mentalne i druge sposobnosti. Bitan je napor koji ulažemo kako bi rješili problem, a motivacija samom igrom utječe na inteligenciju.  

U radionici će se koristiti igračke i materijali za poticanje logičko-matematičke inteligencije te će biti posložena kao radilište. Najuspješniji sudionici biti će nagrađeni.

Biografija:

Ivana Lovrenčić rođena je 1981. godine u Slavonskom Brodu gdje završava osnovnu, osnovnu glazbenu školu Ivan Zajc i  Klasičnu gimnaziju fra Marijan Lanosović, a nakon toga Odjel za matematiku u Osijeku, smjer prof. matematike i informatike. Strast za matematikom javila se vrlo rano. Kao student, matematiku je tražila u glazbi, igri i u svemu što nas okružuje. U školi na poslovima nastavnika matematike radi 17 godina.  

Irena Spasojević rođena je 1972. godine u Slavonskom Brodu. Završila je Pedagoški fakultet u Osijeku 1997. godine i u školi radi 26 godina na poslovima nastavnika matematike. U školskoj godini 2019./2020. imenovana je članicom Radne skupine predmetnog kurikuluma za  Matematiku u provođenju cjelovite kurikularne reforme. U zvanju profesora savjetnika je od listopada 2021. godine.