Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

NAKON KIŠE IZLAZI DUGA, Katarina Drinovac

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 24.4.2023., 12:00 - 12:45

Mjesto održavanja:
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Ulica cara Hadrijana 10d, CAMPUS Osijek

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
S0

Lokacija (prostorija):
Osnovna škola Julija Benešića, Ilok

Detalji

Osim nastavnog gradiva koje učenici svladavaju u školi, važno je pokazati im te ih naučiti kako kritički razmišljati. Ovom radionicom se kroz nekoliko jednostavnih pokusa želi učenicima približiti svijet znanosti, probuditi njihovu znatiželju i potaknuti ih da postavljaju pitanja i donose pretpostavke o tome što bi se moglo dogoditi.

Učenici će kroz pokuse istraživati što se događa kada se dotaknu ulje i (obojena) voda, kako voda može putovati iz jedne čaše u drugu uz pomoć samo papirnatih ubrusa te što se događa kada voda dođe u dodir s umjetnim bojilima i šećerom. Produkt svakog pokusa bit će obojena voda u duginim bojama.

Radionicom se želi uz pomoć djeci poznatih, svakodnevnih materijala uvesti učenike u svijet pokusa koji svakako trebaju biti prisutni na nastavi Prirode i društva, te im pomoći da razvijaju svoje ideje i stvaraju.

 

Biografija:

Katarina Drinovac, učiteljica razredne nastave, doktorandica

drinovack@gmail.com

098 945 8555

Učiteljica razredne nastave, a područje posebnog interesa rada joj je rad s učenicima koji pokazuju veliki interes i zavidno znanje engleskoga jezika u sklopu izvannastavne aktivnosti English club. Trenutno je doktorandica na prvoj godini  Poslijediplomskog doktorskog studija Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.