Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

LJEKOVITA SVOJSTVA PRIRODE, Ivana Brlić, Valentina Kećkeš, Barbara Kokić, Marissa Bura, Dorian Garac, Lucija Kresić, Fran Stojković, Tena Zovkić

Datum i vrijeme:
srijeda 26.4.2023., 10:00 - 10:45

Mjesto održavanja:
Medicinski fakultet, Josipa Huttlera 4, 31000 Osijek

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
S0

Lokacija (prostorija):
MEFOS Predavaonica P4

Detalji

Radionica se odnosi na ljekovita svojstva voća i povrća. Radionica je namijenjena za djecu od 1.-4. razreda da bi naučili kako kroz fine napitke (“smoothie”) unijeti dovoljno voća i povrća I koliko je to važno. Podijelili bismo ih u 4 grupe, po bojama, te bi svaka grupa imala za zadatak da napravi svoj napitak u zadanoj boji sa ponuđenim voćem i povrćem. Kada naprave svoj napitak, dali bi ostalima na kušanje, te bi objasnili koje su namirnice koristili i za što služe, koja su im ljekovita svojstva i zašto su baš za naš organizam bitni. Te time ukazali da zdrava hrana itekako može biti fina i ukusna, pogotovo kada ih pomiješamo, a naše tijelo će ju prihvatiti i na tome nam biti jako zahvalno jer voće i povrće obiluje antioksidansima, ali i drugim vitaminima i mineralima koji potrebni našem tijelu da normalno funkcionira.  Jer priroda je neiscrpni izvor ljekovitih svojstava, a živjeti u skladu s prirodom znači i lagodniji, zdraviji te dugovječniji život.

 

Biografija:

Ivana Brlić

Ivana.brlic2001@gmail.com; 0997988906

 

Zovem se Ivana Brlić, rođena sam 16.12.2001. godine u Osijeku. Studentica sam treće godine Medicine na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Od svoje osnovne škole zamišljala sam kako ću jednog dan upisati i studirati Medicinu, za mene nije postojao niti jedan drugi put. Trenutno živim svoj san i ni za što ga ne bih mijenjala. Svaki dan mi je novi izazov i uživam u proširivanju svog znanja. Volim prenositi stečeno znanje te sam iz tog razloga već drugu godinu za redom demonstrator na kolegiju Anatomija. Također sam član Sekcije za fiziologiju i imunologiju (FizIOS) kroz koju sam stekla nova prijateljstva.

 

Valentina Kećkeš

valentina.keckess@gmail.com; 095 857 4342

 

Zovem se Valentina Kećkeš, rođena sam 19. listopada 1999. godine u Osijeku. Studentica sam 3. godine studija medicine na Medicinskom fakultetu u Osijeku od 2020. Tijekom studija, osim znanja s fakulteta, stječem iskustva i u volonterskom radu kroz događaje Udruge studenata medicine (CroMSIC), a od akademske godine 2022./2023. članica sam i studentske sekcije za fiziologiju i imunologiju (FizIOS). Vjerojatno sam jedna od rijetkih osoba koja nije oduvijek znala da želi studirati medicinu, ali nakon upisa ovog fakulteta više se ne bih mogla nigdje drugdje zamisliti. Ljubav prema medicini stvorila se krajem srednjoškolskog obrazovanja. Volim istraživati i okušavati se u novim izazovima, a točno to mi nude fakultet, sekcija i udruga.

 

Barbara Kokić

barbara.kokic123@gmail.com; 0994049262

 

Moje ime je Barbara Kokić, rođena sam 4. lipnja 2001. godine u Osijeku. Studentica sam 3. godine medicine na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Od malena sam željela biti liječnica i pomagati drugima. Također sam i članica studentske sekcije za fiziologiju i imunologiju Osijek. Sviđa mi se što svakim danom kroz studiranje naučim nešto novo i zanimljivo te se radujem primjenjivanju naučenog. U slobodno vrijeme sam trenerica karate te obožavam rad s djecom. 

Marissa Bura

marissa.mefos@gmail.com; 0919277952

 

Moje ime je Marissa Bura. Rođena sam u Osijeku 06.06.2000. te sam trenutno studentica medicine na 3. godini Medicinskog fakulteta u Osijeku. Na poticaj kolega postala sam članica studentske sekcije za fiziologiju i imunologiju Osijek (FizIOs) koja mi je donijela mnogo prilika da učvrstim svoje znanje i podijelim ga s ljudima oko sebe. Medicinu sam upisala sa željom da educiram stanovništvo i pomognem u poboljšanju kvalitete života te jednog dana svojim znanjem i spasim nečiji život.

Također, medicinu smatram vrlo izazovnim i zanimljivim područjem rada, a onaj tko me malo bolje poznaje, zna i da izazove i avanture obožavam te da sam uvijek.

 

Dorian Garac

garac.dorian@gmail.com; 099 305 9766

 

Moje ime je Dorian Garac, rođen sam 10.3.1999. u Osijeku. Student sam četvrte godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Od malena sam mislio da cu se baviti ratarstvom poput svog oca, no sudbina je htjela drugačije. Volio sam prirodne znanosti kao i ljude pa sam se odlučio za medicinu jer ona povezuje to dvoje. Od nedavno sam sa ostalim kolegama postao član i studentske sekcije za fiziologiju i imunologiju (FiziOs) gdje imamo priliku sudjelovati na mnogim radionicama na kojima nastojimo mlade naučiti nešto novo, a vjerujem i poslužiti kao mogući uzori ako imaju afinitete za medicinu.

 

Lucija Kresić

lucija.kresic0@gmail.com; 097 649 9264

Moje je ime Lucija Kresić, rođena sam 28. prosinca 2000. Studentica sam 4. godine integriranog studija medicine na Medicinskom fakultetu u Osijeku, koji sam krenula pohađati 2019. godine. Članica sam studentske sekcije za fiziologiju i imunologiju (FizIOS). Upisala sam medicinu zbog želje da pomognem drugima i da saznam što više detalja o fiziološkim i patofiziološkim procesima u čovjeku.

 

Fran Stojković

fran.stojkovic@gmail.com; 091 389 9652

Moje ime je Fran Stojković, rođen sam 17. kolovoza 2000. Godine u Osijeku. Student sam 4. Godine integriranog studija medicine na Medicinskom fakultetu Osijeku, koji sam krenuo pohađati 2019. godine. Na poticaj kolegice sa godine učlanio sam se u studentsku sekciju za fiziologiju i imunologiju (FizIOS). Upisao sam medicinu zato što sam se ugledao na svoju majku i bolnica mi je bila jedno već poznato područje.

 

Tena Zovkić

tena.zovkic1909@gmail.com; 099 308 2060

 

Moje ime je Tena Zovkić, rođena sam u 19. rujna 2000. godine u Zagrebu. Studentica sam 4. godine integriranog studija medicine na Medicinskom fakultetu u Osijeku, koji sam upisala u rujnu 2019. godine. Upisala sam ovaj fakultet jer sam htjela upoznati sebe i svoj organizam najbolje moguće te iz takvih saznanja pomoći drugim ljudima kojima je pomoć potrebna. Članica sam studentske sekcije za fiziologiju i imunologiju Osijek (FiziOS). Sekciji sam se pridružila zbog produbljivanja stečenih znanja tijekom nastave iz imunologije i fiziologije, mogućnosti napredovanja u medicinskoj karijeri te sudjelovanja u raznim projektima i istraživanjima. Također moram napomenuti kako sam sudjelovala kao ispitanik u puno zanimljivih istraživanja predvođenih ovom sekcijom što me dodatno zainteresiralo.