Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

SVIJET U KAPLJICI, Ruža Bašić, Luka Tomaš, Lucija Kerner, Lucija Matak, Fran Mihajlović, Marko Dukarić, Andrija Labaj

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 24.4.2023., 10:00 - 10:45

Mjesto održavanja:
Medicinski fakultet, Josipa Huttlera 4, 31000 Osijek

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
S0, S1, S2

Lokacija (prostorija):
MEFOS Vježbaonica za mikrobiologiju

Detalji

Često svijetom smatramo samo ono što vidimo i što nas okružuje poput ljudi, životinja, šuma, rijeka, građevina, neba, zvijezda… Međutim, priroda se itekako pobrinula da svi imamo prilagođen i dovoljno velik svijet za sebe. Možda često ne razmišljamo što nas uistinu okružuje, no pogledamo li malo bolje, svaki dio planeta Zemlje obiluje životom, od najvećih visina do najdubljih morskih dubina. Uzmemo li samo kapljicu barske vode uvidjet ćemo da tamo život buja, krenemo li dalje hodati prirodom i svijetom naići ćemo na beskrajne morske površine koje samo u jednoj kapi slane vode kriju cijeli jedan mikro - morski svijet. Zavirimo li pak u kapljicu naše krvi, možemo se samo diviti savršenom skladu živih stanica u nama. Kapljica,  bilo to  vode, mora, krvi ili bilo koje druge tekućine krije svijet za sebe jer je se priroda pobrinula da svi imamo svoje mjesto pod suncem!

 

Biografija:

Ruža Bašić (student-Medicinski fakultet Osijek, ruza.basic@hotmail.com; 0953628526)

Moje ime je Ruža Bašić. Studentica sam četvrte godine Medicinskog fakulteta u Osijeku. Od prve godine studiranja aktivno sudjelujem u međunarodnoj udruzi CROMSIC. Prisustvovala sam brojnim radionicama, predavanjima te uz to i sama vodila predavanja po srednjim školama u sklopu The Talk edukacije mladih o spolnom zdravlju. Od prošle godine (2022.) član sam FizIOS-a i član vijeća Sekcije za pedijatriju. U sklopu te dvije sekcije sam također sudjelovala u organizaciji i provedbi nekih događaja. Aktivno i pasivno sam sudjelovala na međunarodnim kongresima OSCON i SAMED te prošle godine prvi puta i prezentirala rad na SAMEDU.

 

Luka Tomaš (zdravstveno laboratorijski tehničar, Medicinski fakultet Osijek, luka.tomas.95@gmail.com; 0912511953

Zovem se Luka Tomaš, student sam 4.god medicine Medicinskog fakulteta u Osijeku te 3.god kineziologije na Kineziološkom fakultetu u Splitu. Član sam međunarodne udruge CROMSIC te Studentske sekcije za fiziologiju i imunologiju. Aktivni sam sportaš te se bavim ragbijem više od 15 godina. Član sam u različitim organizacijskim odborima brojnih sportskih događanja kao što su kampovi za djecu i međunarodni turniri za sve uzraste. Trener sam mlađih uzrasta u RK Nada posljednjih 5 godina. Sudionik sam brojnih kongresa i edukacija kao pasivni i aktivni sudionik. U svom dosadašnjem djelovanju uvijek mi je bio cilj kroz zabavu prenijeti što je moguće više znanja.

Lucija Kerner (student-Medicinski fakultet Osijek, lucija.kerner1@gmail.com; 0981654183)

Zovem se Lucija Kerner i studentica sam četvrte godine Medicinskog fakulteta u Osijeku. Prve tri godine studirala sam na Medicinskom fakultetu u Mostaru. Kao studentica u Mostaru aktivno sam sudjelovala u sekciji za kirurgiju i sekcija za prvu pomoć. Od ove godine aktivno sudjelujem u međunarodnoj udruzi CROMSIC. Veselim se radu u radionicama jer omogućuje timski rad i zanimljive teme koje nas uče i zbližuju

 

Lucija Matak (student-Medicinski fakultet Osijek, lucijamatak10@gmail.com;, 0958760788)

Moje ime je Lucija Matak. Završila sam opću gimnaziju u Zadru, a nakon toga sam upisala Medicinski fakultet u Osijeku i trenutno sam 4.godina studija medicine. Od prošle godine sam aktivna sudionica međunarodne udruge CROMSIC, do sada sam imala priliku održati predavanja o spolno prenosivim bolestima u srednjim školama, u sklopu „The Talk“ projekta. Sudjelovala sam na brojnim predavanjima i radionicama u sklopu CROMSIC-a, a od prošle godine sam također član FizIOS-a i do sada sam bila aktivni i pasivni sudionik u nekim radionicama. Od ove godine sam i aktivni sudionik međunarodnog kongresa OSCON.

Fran Mihajlović (student-Medicinski fakultet Osijek, franvbk1@gmail.com; 0992335033)

Zovem se Fran Mihajlović, studiram medicinu na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Na fakultetu aktivno sudjelujem u organizaciji studenata medicine CROMSIC, te Sekciju za fiziologiju i imunologiju. Tijekom srednje škole sudjelovao sam svake godine na Festivalu znanosti, bilo kao aktivni sudionik ili posjetitelj. Ove godine bih volio prvi puta kao student sudjelovati i zabaviti se na različitm radionicama. Prirodne znanosti su mi uvijek bile zanimljive te bi ih volio istraživati i izvan medicinskih grana.

 

Marko Dukarić ( student 3. godine Medicine, Medicinski fakultet Osijek; dukaric99@gmail.com; 099 320 3085)

Zovem se Marko Dukarić, rođen sam u Osijeku, 14.07.1999. Trenutno živim u mjestu Ernestinovo, nedaleko od Osijeka. Završio sam Prirodoslovnu gimnaziju (Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića, Osijek) te uspješno, dvije godine preddiplomskog studija Sanitarnog inženjerstva (Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci), no ipak sam se odlučio za medicinu i sada sam student 3. godine na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Demonstrator sam na vježbama iz kolegija Anatomija i Temelji neuroznanosti te član Sekcije za fiziologiju i imunologiju (FizIOS). Volio bih sudjelovati na različitim radionicama i vannastavnim aktivnostima, veselim se dijeljenju svog znanja kao i dodatnom učenju. Oduvijek sam preferirao prirodne znanosti te također, od prošle godine vrlo simpatiziram kolegije koji su temelji sekcije FizIOS.

 

Andrija Labaj, student 5. godine Medicinskog fakulteta u Osijeku, član studentske sekcije za fiziologiju i imunologiju, studentske sekcije za neuroznanost, studentske sekcije za anesteziologiju i studentske sekcije za pedijatriju, demonstator pri katedri za Farmakologiju; andrija.labaj1@gmail.com ; +385 98 952 3673