Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

AKO NE MOŽE PRIRODA, MOŽE DRUŠTVO, Željka Dragila, Lea Gvozdanović, Romana Marušić, Marija Olujić

Datum i vrijeme:
četvrtak 27.4.2023., 17:00 - 17:45

Mjesto održavanja:
Medicinski fakultet, Josipa Huttlera 4, 31000 Osijek

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
S3

Lokacija (prostorija):
MEFOS Dvorana S1

Detalji

Na predavanju predstavit ćemo bizarne metode liječenja kroz povijest koji su doveli do fascinantnih otkrića i promijenili život milijunima ljudi. Naučit ćete kako funkcioniraju „pametni lijekovi”, što su nam omogućila cjepiva, kako je nastao penicilin, kada je inzulin prvi put ubrizgan i za koliko je promijenio životni vijek. Što smo još sve otkrili, kako smo do toga došli, kako nas je to spasilo, a što nas tek čeka, saznajte na našem predavanju!

Biografija:

Željka Dragila dr. med. - specijalizantica hitne medicine u Kliničkom bolničkom centru Osijek, studentica poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu u Osijeku

e-mail: zeljka.dragila5@hotmail.com , mobitel: 091 4144 555

 

Lea Gvozdanović, dr. med. - specijalizantica hitne medicine u Općoj županijskoj bolnici Našice, studentica poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu u Osijeku

e-mail: gvozdanovic.lea@gmail.com , mobitel: 098 174 7149

 

Romana Marušić, dr. med. – specijalizantica endokrinologije i dijabetologije u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar, studentica poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu u Osijeku.

e-mail: romana.marusic55@gmail.com, mobiteL: 091 433 5003

                                                                                                                      

Marija Olujić, dr.med. - specijalizantica oftalmologije i optometrije u Oftalmološkoj poliklinici dr. Balog u Osijeku, studentica poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu u Osijeku.

e-mail: molujic9@gmail.com, mobitel: 098 162 38 20