Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

Od pojedinca do zajednice – kako svatko može doprinijeti jačanju civilnog društva u Hrvatskoj?, Julia Perić i Marina Stanić

Datum i vrijeme:
utorak 25.4.2023., 15:00 - 15:45

Mjesto održavanja:
Ekonomski fakultet, Gajev trg 7, Osijek

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
S3 – srednjoškolci, studenti, mladi

Lokacija (prostorija):
EFOS, Dvorana 4

Detalji

Što je civilno društvo i zašto je ono važno za napredak svake zemlje? Kako je izgledao razvoj civilnog društva u Hrvatskoj i koji status ima danas? Mogu li i ja postati dio civilnog društva i kako?

 

Na ova i mnoga druga povezana pitanja sudionici radionice će dobiti odgovor kroz predavanje i rasprave. Cilj radionice je upoznati polaznike s osnovnim pojmovima vezanim za civilno društvo, potaknuti kritičko razmišljanje o ulozi koju civilno društvo ima u razvoje slobodne i demokratske zemlje,  potaknuti mlade da promisle o mogućnostima uključivanja u rad organizacija civilnog društva.

Biografija:

Izv. prof. dr. sc. Julia Perić, Ekonomski fakultet u Osijeku, julia.peric@efos.hr,

http://www.efos.unios.hr/jperic/

 

Julia Perić je zaposlena kao izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku na kojem sudjeluje u izvođenju nastave na kolegijima Poduzetništvo, Poduzetničke vještine, http://www.efos.unios.hr/jperic/Upravljačke vještine, Poslovna etika i Poduzetništvo neprofitnih organizacija. Inicijatorica je i koordinatorica Volonterskog programa koji je na Ekonomskom fakultetu pokrenut sredinom 2009. U sklopu različitih kolegija primjenjuje metodu učenja kroz rad u zajednici te u suradnji s mnogim profitnim i neprofitnim organizacijama nastoji poticati mlade ljude na preuzimanje odgovornosti za vlastito obrazovanje, karijeru i život te razviti svijest o važnosti aktivnog građanstva i socijalne uključenosti mladih ljudi. Od 2018. članica je Vijeća za dodjelu oznake kvalitete volonterskim centrima. Članica je istraživačkog tima CEPOR-a Centra za politiku malih i srednjih poduzeća i poduzetništva i Udruge Alumni Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Mentorica je u Pravno-ekonomskoj klinici kojoj je cilj pružiti besplatne stručne savjetodavne usluge osječkim malim i srednjim poduzećima sinergijom znanja studenata Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, uz mentorstvo profesora i osječkih odvjetnika

 

Izv. prof. dr. sc. Marina Stanić, Ekonomski fakultet u Osijeku, marina.stanic@efos.hr, http://www.efos.unios.hr/mjeger/

 

Marina Stanić zaposlena je kao izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku na kojem predaje kolegije iz područja menadžmenta i poduzetništva. Aktivna je članica upravnih Zaklade Slagalica i instituta Andizet, te kontinuirano volontira u nekoliko neprofitnih organizacija poput udruge Biovrt i Udruge pobjede koja se bavi zaštitom i promicanjem prava životinja.