Postoji li bat-men?, voditeljica: Zrinka Mesić

Datum i vrijeme:
utorak 25.4.2023., 11:00 - 12:00

Organizacija:
VELEUČILIŠTE U KARLOVCU, Trg J. J. Strossmayera 9., 47 000 Karlovac

Vrsta događanja:
radionica *

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola, 1. razred srednje škole

NAPOMENA: prethodna najava na mail zrinka.masic@vuka.hr do 21.4.2023.

Lokacija (prostorija):
Mikrobiološki laboratorij

Detalji:

Radionica o biologiji šišmiša, gdje će kroz interaktivne aktivnosti biti prikazani dijelovi vezani za biologiju šišmiša i načine njihovog istraživanja.

Biografija:

dr.sc. Zrinka Mesić, je biolog – ekolog iz Zagreba. Na Veleučilištu u Karlovcu, Odjelu lovstva i zaštite prirode predaje kolegije koji su vezani uz tematiku zaštite prirode. Zaštitom prirode se bavi od početka ovog stoljeća, a istraživanjem prirode ipak nešto duže. Osim klasičnih bioloških metoda istraživanja, koristi i satelitske snimke i bespilotne letjelice. Edukator je brojnim na ljetnim školama znanosti koje organizira Astronomsko društvo Višnjan.

 

dr.sc.Nina Popović, rođena je 1977. godine u Karlovcu. Diplomirala je i doktorirala na studiju biologije Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Profesorica je stručnog studija na Veleučilištu u Karlovcu te na Odjelu lovstva i zaštite prirode izvodi nastavu na kolegijima Opća biologija, Opća ekologija i zooekologija, Upravljanje zaštićenim područjima i Zaštita prirode. U dosadašnjim istraživanjima bavila se istraživanjem rijetke i ugrožene faune te vodenih ekosustava.