Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

robotics@fer.hr,
voditelji: Ivan Marković, Nadir Kapetanović Igor Kvasić i Matko Orsag

Datum i vrijeme:

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
SNIMKA - Radionica, izložba

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Detalji:

Roboti su kroz vrijeme promijenili, mijenjaju i nastavit će mijenjati život kakvim ga poznajemo. Od likova iz crtića pa do pravih industrijskih pogona, nema ljudskog bića koje nije upoznalo barem jednog robota. Danas možda nemamo Datu iz Zvjezdanih staza ili C3PO-a i R2D2-a iz Ratova zvijezda, ali imamo bezvremenske i rasplesane Nao robote, kao i STEMI hodača koji je započeo svoj život kao projekt studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Dođite i vidite kako robotika nije bauk i kako vrlo jednostavno možete poduzeti prve korake u svojem razvoju u vrhunskog robotičara.  Red zabave, red znanja, sve to i više čeka vas na našem štandu! Uz interaktivnu izložbu na štandu ove godine imate priliku i posjetiti novootvoreni Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije (dvorana Martinovka) te se uz zanimljive demonstracije uživo i osobno okušati u upravljanju nekim od podvodnih robota u bazenu. Vidimo se! :)

https://www.youtube.com/watch?v=OOlZW3RKgMk

Biografija:

Ivan Marković

https://www.fer.unizg.hr/ivan.markovic

 

Marko Orsag

https://larics.fer.hr/larics/people/matko_orsag?

 

Nadir Kapetanović

https://labust.fer.hr/labust/about/people/nadir_kapetanovic

 

Igor Kvasić

https://labust.fer.hr/labust/about/people/igor_kvasic