Mjesto događanja:
zbog epidemioloških mjera, svi materijali (posteri, plakati, prezentacije, videozapisi) biti će postavljeni na web stranicu:
https://festivalznanostivk.wordpress.com/

Chromebook vs Tablet,
Suzana Osička i Sanja Pavlović Šijanović

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 10.5.2021., 8:00 - 22:00
utorak 11.5.2021., 8:00 - 22:00
srijeda 12.5.2021., 8:00 - 22:00
četvrtak 13.5.2021., 8:00 - 22:00
petak 14.5.2021., 8:00 - 22:00
subota 15.5.2021., 8:00 - 22:00

Mjesto održavanja:
FESTIVAL ZNANOSTI - VINKOVCI

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
viši razredi osnovne škole, srednja škola

Lokacija (prostorija):
web stranica festivalznanostivk.wordpress.com

Detalji

https://drive.google.com/file/d/1wNOCMvJmYrPCxIrG63XXh-N1lxumScyy/view?usp=sharing

Uslijed pandemije koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet, tehnologija postaje neizostavan dio svakodnevnog života, a virtualni angažman izazov s kojim se suočavaju sve dobne skupine i strukture a time i odgojno-obrazovne ustanove i njeni dionici učenici i nastavnici. Nastava na daljinu do prije nekoliko mjeseci činila se nemogućom a danas je stvarnost za tisuće učenika i nastavnika diljem svijeta. Način na koji nastavnici poučavaju a učenici uče, potpuno se promijenio tijekom proteklih nekoliko mjeseci. Tehnologija je postala sastavni medij pri poslu, aktivnostima, učenju, zabavi i komunikaciji. U sklopu kurikularne reforme i projekta e-Škole, izvršeno je opremanje škola lokalnom mrežom i računalnom opremom pri čemu su nastavnici zadužili prijenosna računala a učenici tablete čime je postavljen temelj za izgradnju obrazovanja koje će moći udovoljiti zahtjevima modernog i za život potrebnog obrazovanja. Ideja, vrijedna hvale, no u praksi su se pokazale brojne manjkavosti. Naša škola jedna je od 151 škole koja je sudjelovala u pilot projektu e-škole, pri čemu je između ostalog opremljena tabletima (30 HP Win 10 PRO) za učenike koji danas stoje gotovo pa neuporabljivi. Kroz ovaj rad Luka će dokumentirati hipotezu kojom CB mogu postati, cijenom pristupačnije, performansama izvrsno i praktično rješenje u službi obrazovanja i na taj način zamijeniti tablete.

Biografija:

Nastavnici:

Suzana Osička je diplomirala 1989. godine na Pedagoškom fakultetu u Osijeku i stekla zvanje profesor matematike i fizike. Zaposlena je u Gimnaziji Vukovar kao nastavnik matematike. 2016. godine je napredovala u zvanje profesor mentor. Redovito se stručno usavršava i sudjeluje u projektima.

e-mail: suzana.osicka@skole.hr

 

Sanja Pavlović Šijanović, dipl. informatičar, sanja.pavlovic-sijanovic@skole.hr, 098 497 503

Rođena je 12. srpnja 1974. godine u Vukovaru. Osnovnu školu te 1. i 2. razred Prirodoslovno-matematičke Gimnazije završava u Vukovaru a zbog ratnih zbivanja nastavlja srednjoškolsku naobrazbu u Gimnaziji Varaždin. Na fakultetu Organizacije i Informatike u Varaždinu, upisuje program studija Informatike, smjer Informacijski sustavi te stječe stručnu spremu sedmog stupnja i stručni naziv Diplomirani informatičar. Na Visokoj učiteljskoj školi u Čakovcu završava program pedagoško-psihološke izobrazbe. Po povratku u Vukovar, 10. rujna 2001. godine zapošljava se u Gimnaziji Vukovar kao profesor informatike. Predaje u jezičnim, općim i prirodoslovnim usmjerenjima. Sudjeluje je u brojnim projektima vezanim za edukacije odraslih te nastavnika: ECDL, e-Škole, Unapređenje pismenosti temelj cjeloživotnog učenja, Kako učiti u online okruženju, Putevima digitalnih kompetencija… Microsoft Innovator Educator Expert od 2016. godine a 2018. godine stječe status Microsoft Innovator Expert Trainer. Dobitnica zahvalnice za doprinos razvoju kvalitete odgojno obrazovnog sustava Republike Hrvatske kroz iznimno zalaganje i profesionalizam s ciljem omogućavanja kvalitetnog obrazovanja učenicima u školskoj godini 2018./2019. i 2019./2020. Redovito se stručno usavršava, sudjeluje u projektima, piše stručne članke i radove te voli nove izazove.

Suradnik - učenik:

Luka Katava, učenik 4.razreda prirodoslovno-matematičkog usmjerenja Gimnazije Vukovar