Fotokemija - Kemija fotografije,
predavači: Marija Jozanović i Robert Petrić

Datum i vrijeme:
srijeda 12.5.2021., 10:00 - 10:45

Organizacija:
Odjel za kemiju, Ul. cara Hadrijana 8a, 31000 Osijek

Vrsta događanja:
ONLINE PREDAVANJE

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, srednja škola, studenti i građanstvo

Lokacija (prostorija):
OKEM - ONLINE

Detalji:

 

Fotografije nam pomažu očuvati uspomene, ali kako fotografija nastaje? Što je zapravo fotografija, povijest fotografije. Kakav je proces nastajanja starih fotografija te kako se razlikuje od današnjeg, digitaliziranog postupka. Ukoliko vas zanima odgovor na ova i slična pitanja, dođite i poslušajte predavanje.

http://www.kemija.unios.hr/18-festival-znanosti-10-15-svibnja-2021/

 

Biografija:

 

Predavači:

Doc. dr. sc., Marija Jozanović, Odjel za kemiju

Studirala sam na Odjelu za biologiju i Odjelu za kemiju, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, gdje sam diplomirala 2009. godine. Od lipnja 2011. radim na Odjelu za kemiju u Osijeku na mjestu znanstvenog novaka. Doktorirala sam 2015. godine na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, smjer inženjerska kemija. Sudjelujem u organizaciji i realizaciji nastave nekoliko predmeta na preddiplomskom i diplomskom studiju. Područja rada su mikročip elektroforeza, spektrometrija, potenciometrija, te sinteza novih kvaternih amonijevih soli. Sudjelovala sam na nekoliko međunarodnih i domaćih skupova. Član sam Hrvatskog kemijskog društva.

 

Robert Petrić, student, Odjel za kemiju

Robert Petrić nakon završene Tehičke škole i prirodoslovne gimnazije u Osijeku, 2015. godine upisuje preddiplomski studij kemije na Odjelu za kemiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od 2019. godine student je I. godine istraživačkog studija kemije Odjela za kemiju. U slobodno vrijeme bavi se popularizacijom znanosti, te je sudjelovao u brojnim aktivnostima (Smotra sveučilišta, Advent kreativnosti i dr.). Jedno od područja intetesa su borilačke vještine, kojima se bavi od 2011. godine.